vineri, 31 octombrie 2008

Primul indiciu pentru Fursecul 20

Unul din miturile urbane afirma ca in Bucuresti o casa de pe strada Praporgescu ar fi bantuita. Mergi acolo, stai cu spatele spre casa in cauza, roteste-te cu 90 de grade spre dreapta si mergi pe strada pana se intersecteaza cu o straduta. O vei recunoaste usor, pentru ca este in spatele unei biserici. Intr-unul din capetele stradutei vei gasi urmatorul indiciu.
Atentie: indiciile din seara asta nu sunt doar pe stalpi, ci si pe alte elemente stradale. Cu putin noroc poti rezolva parcursul in mai putin de jumatate de ora.
Adresa de mail la care se face referire in ultimul indiciu este fursecul20@gmail.com
Multa bafta!

Fursecul 20 - Cupcakes Bloody Cupcakes

Editie speciala de Halloween: actiunea pentru Fursecul 20 se desfasoara in seara si noaptea de 31 octombrie. Primul indiciu il veti afla la ora 20; luati la voi si un aparat foto sau un mobil cu camera foto. Premiul: Bloody Cupcakes. Succes!

PS: Era sa uit - multumesc frumos Andrada pentru insignele cu logo-ul Fursecului Mecanic!

luni, 27 octombrie 2008

Rezolvarea Fursecului 19

Raspunsul corect: Radioactivitate. Cei care au raspuns "Cernobil" au fost aproape, dar nu au fost atenti la intrebare, pentru ca am cerut numele unui fenomen fizic, nu al unei localitati. Insa, generos cum sunt, ii accept si pe ei drept castigatori. ;)
Toti cei care au raspuns corect vor fi contactati pe mail. Trupa la care ma refeream este Kraftwerk, melodia are aceeasi varsta cu mine si se cheama chiar asa, "Radioaktivität".

LATER EDIT 28.10.: La cat de inventiva a fost lumea care a participat la concursul pentru Fursecul 19, m-am gandit ca merita sa public aici si cateva din raspunsurile necastigatoare:
- gripa aviara, respectiv "Bird Flu", melodie a formatiei germane M.I.A.
- vant, mai exact "Wind of Change", Scorpions
- cutremur, melodia "Erdbeben" a trupei Fettes Brot
- inundatie, "Die Flut" - Heppner cu Joachim Witt
- ciclon, "Cyclone" de la Tangerine Dream
si, cu mare succes la public, musonul, acelasi ca in "Durch den Monsun" a celor de la Tokio Hotel.

duminică, 26 octombrie 2008

Incepe F19

Fursecul de saptamana asta nu se obtine fugind prin oras dupa indicii, ci raspunzand pe mail, nu la comentarii, la urmatoarea intrebare: Ce fenomen fizic, care ne-a afectat si noua existenta direct cu niste ani buni in urma si care continua sa afecteze diferite parti ale planetei, da numele unei melodii a unei formatii germane? (Un mic ajutor: in perioada in care a inceput sa ne afecteze tara, a afectat in mod neasteptat si Suedia.) Astept raspunsurile voastre pana maine seara la ora 23:00. Succes!

*In cazul in care veti castiga, va rog sa va ganditi si ce ati vrea sa va scriu pe fursecuri; sunt posibile doua randuri de maximum 10 caractere (inclusiv spatiile). Fiecare castigator va putea alege un singur text, cu care vor fi stantate toate fursecurile pe care le va primi.

sâmbătă, 25 octombrie 2008

Fursecul 19 - Text Cookies

Fursecul 19, cea mai simpla reteta de pana acum: fursecuri simple, fara matcha, fara unt de arahide, fara agar-agar (de care am facut rost tocmai de la Londra, prin amabilitatea lui Pebbles si Bruno) - doar cu faina, unt, zahar si ou. Dar un fursec atat de simplu n-ar avea ce cauta pe lista Fursecului Mecanic, asa ca iata ce-l face deosebit: fiecare castigator o sa-si poata alege o personalizare a fursecurilor sale prin text, adica pe fursec o sa-i stantez ce mesaj vrea. Intrecerea pentru Fursecul 19 incepe maine dupa-amiaza, va astept aici pe blog pentru detalii.

Din cauza ca am avut o saptamana foarte plina atat in sens bun cat si in sens mai putin bun, castigatorii F18 isi vor primi muffins cu morcovi abia luni.

Fursecul 20 o sa fie un fursec special de Halloween, actiunea pentru el va avea loc chiar pe 31 octombrie seara catre noapte. Detalii peste 2-3 zile.

marți, 21 octombrie 2008

Castigatorii Fursecului 18

Computerul meu a cedat nervos aseara si inca nu si-a revenit, asa ca sunt nevoit sa postez de pe mobil, ceea ce inseamna, cel putin pentru moment, o singura poza si lista castigatorilor. Ei sunt, intr-o ordine absolut aleatorie: Maria N., Rely T., Cosmin, Gabi P., Dan G., Ramona, Andrada R., Adi M., Laetitia S. si Marta G.
Felicitari, ne auzim in zilele urmatoare pe adresa obisnuita de mail.

luni, 20 octombrie 2008

Poze primite pentru Fursecul 17 si 18

Mi-ati scris cu totii cat de distractiva a fost cautarea de azi (cu exceptia cainilor care au poftit la cativa din cei care au mers cu bicicletele), va multumesc tuturor pentru mail-uri si pentru participare. Public in momentul asta cateva din pozele primite in cursul zilei si serii de ieri, pentru ca mi-au placut foarte mult si merita sa le vedeti si voi chiar inainte de maine noapte, cand o sa aleg pozele si o sa public lista castigatorilor. Mai intai doua fotografii ale Fursecului 17, primite de la Andrada si Adi, castigatorii locului intai ai F17, urmate de pozele proaspat sosite pentru F18:

duminică, 19 octombrie 2008

Fursecul 18 - Carrot Muffins

Stati putin, nu va pregatiti sa fugiti in oras dupa indicii. De data asta aveti tot timpul la dispozitie. Am promis ca Fursecul 18 o sa fie mai usor de obtinut si ma tin de cuvant: nu exista decat un singur indiciu, cel din acest post, asa ca nu aveti de facut decat un singur drum prin Bucuresti. Va recomand bicicleta sau metroul, nu masina, pentru ca mergand cu masina veti pierde foarte mult din farmecul zonei respective, o zona care e foarte putin cunoscuta chiar si bucurestenilor. Asadar: pentru muffins cu morcovi, o reteta absolut delicioasa, trebuie sa mergeti de-a lungul Dambovitei ca sa ajungeti pe o strada vecina cu fabrica Flaros (locul de unde politia romana a ridicat acum cateva luni multinationalii protestatari anti-NATO). Dar nu Flaros ne intereseaza, ci o fosta fabrica, o cladire din caramida, de pe o strada din zona. Strada in cauza are conotatii istorice pentru ca poarta numele unui domnitor al Tarii Romanesti, confundat de necunoscatori deseori cu fiul sau, pe care-l stiu toti strainii care vin sa viziteze tara noastra. Odata ajunsi acolo, faceti o poza care sa includa integral sau partial cladirea din caramida, trimiteti-o pe mail la fursecul18@gmail.com pana maine seara. Din toate pozele primite o sa aleg zece care mi-au placut cel mai mult, autorii lor vor primi muffins cu morcovi. Succes!

sâmbătă, 18 octombrie 2008

Ce am mai primit: Dieta nazista si placinta matusii

La livrarile pentru partea a doua din Fursecul 16 am primit de la Marius (de fapt, de la mama lui) un borcan cu dulceata de caise si nuci, foarte buna si perfect echilibrata (respectiv mai putin dulce decat obisnuitele bombe cu zahar care se fac de obicei in casa) si placinta cu mere (de la matusa lui), pentru care le multumesc.
qtejane mi-a facut un cadou mai putin obisnuit, un kit pentru mic dejun Kollath. Nu stiam ce este, asa ca m-am bucurat sa primesc si o foaie cu instructiuni. Pe scurt, e faina integrala care se amesteca cu apa, se lasa la fermentat peste noapte, apoi dimineata se adauga fructe, seminte, nuci etc., se rade un mar deasupra si se mananca. Mi se parea cunoscuta modalitatea asta de a-ti pregati un mic dejun sanatos, asa ca am cautat pe internet de unde vine Kollath-ul. Ce am aflat nu m-a incantat deloc: dr. Werner Kollath a fost un dietetician german, foarte activ ca nazist, preocupat, printre altele, de "igiena rasiala" si autor in 1937 al unei carti in care isi exprima incantarea ca in Germania nazista exista, in sfarsit, conditii de impiedicare a inmultirii raselor inferioare. Dupa razboi, a ramas in RDG, a fugit in '47 in RFG, unde a lucrat, printre altele, drept consultant pentru fabricantul de biscuiti Bahlsen. Din 1951 a popularizat micul dejun sus-mentionat, care l-a facut celebru. Personal il consider a fi nu doar un nazist imputit, ci si un hot jalnic, pentru ca reteta in cauza este, cu schimbari minore (faina integrala in loc de fulgi de ovaz, apa in loc de lapte) o copie fidela a Bircher Müsli-ului inventat in 1900 de doctorul elvetian Maximilian Oskar Bircher-Brenner, parintele müsli-ului original, din care este derivat si cel pe care il cunoastem in ziua de azi. (Elvetienii inca prefera in marea lor majoritate varianta originala, de a lasa peste noapte fulgii de ovaz la inmuiat si de a rade un mar proaspat deasupra dimineata.)
Din pura curiozitate s-ar putea sa incerc sa vad cum este, chiar daca am fost avertizat de qtejane ca arata usor sinistru cand e gata de mancat. Personal, nu ma intereseaza alimentatia de genul asta (de fapt, nu cred in diete de nici un fel, cat timp sunt nevoit
sa locuiesc in Romania; as vrea sa pot respira aer curat si sa pot manca lucruri sanatoase din toate tipurile de alimente si in felul asta sa-mi construiesc o alimentatie de care sa fie incantat corpul, nu sa traiesc diminetile pe baza de terci, ca un astronaut, dupa care sa am la dispozitie de mancat tot porcarii). Mi se pare totusi interesant, si caracteristic noua, ca reteta domnului nazist este recomandata pe site-uri romanesti atat pentru slabit cat si pentru ingrasat. Foarte tare, cum ar spune un prieten.

joi, 16 octombrie 2008

Agar-agar sau vacs non-albina

Japonezii ne sunt net superiori (din multe puncte de vedere, dar eu ma refer acum strict la mancare): in timp ce toata lumea ingroasa deserturile cu gelatina, ei folosesc un extract de alge, pe care il numesc kanten ("vreme rece", pentru ca se recolteaza iarna), cunoscut in restul tarilor mai degraba sub denumirea de agar-agar. Am citit despre ingredientul asta prima oara pe blogul unei vegetariene franceze.
De pe Wikipedia in romana aflam ca, pe langa intrebuintarea culinara, agar-agar-ul ajuta si la producerea vacsului pentru incaltaminte, la fabricarea linoleumului, a matasii, a pieilor artificiale, a sapunului, a vopselei si la producerea peliculelor fotografice foarte fine. De pe Wikipedia in engleza aflam mai multe. Evident. Printre altele, acolo am citit ca 80% din agar-agar este fibra si de aceea reprezinta un foarte bun regulator de digestie. In plus, diete recente din Asia dar si din Statele Unite sunt bazate pe agar-agar, pentru ca, odata inghitit, isi tripleaza masa si absoarbe apa, dand o senzatie de saturatie.
Eu evit sa folosesc gelatina in dulciuri, dupa ce am aflat ca e obtinuta, prin fierbere, din oase, razaturi de piele si cartilaje. (Mai ales partea cu razaturile de piele ma pune pe ganduri.) Nu sunt vegetarian, dar daca vreau sa am in desert ceva care s-a scurs din elementele sus-numite, as prefera (si chiar mi s-ar parea mai cinstit) ca produsul finit sa se numeasca "crema din ciocolata, oase si razaturi de piele de porc" decat "mousse de ciocolata". In ciuda faptului ca e inutil si chiar prostesc sa folosesti gelatina in creme precum mousse-ul de ciocolata sau crema pentru tiramisu, multe retete nu se jeneaza in a o include. Presupun ca, cel putin la noi, este un fel de nostalgie dupa piftie.
In Romania nu am gasit nicaieri agar-agar. Daca ati vazut pe undeva, va rog sa ma anuntati pe canalele binecunoscute, pentru ca vreau sa fac un desert agar-agarian in locul unuia din viitoarele Fursecuri.

duminică, 12 octombrie 2008

Castigatorii Fursecului 17

Astazi a fost ziua castigurilor in cuplu: locul I Adi si Andrada, locul II Cata si Laura, locul III Ramona si Christian. Felicitarile mele merg catre ei chiar acum, iar fursecurile urmeaza peste cateva zile. Cei care nu au reusit sa dezlege misterul F17, iata acum despre ce era vorba:
- Primul autocolant: pe str. Batiste(i)
- Al doilea autocolant: online, pe flickr
- Al treilea autocolant: pe str. Xenofon (langa Parcul Carol)
- Ultimul autocolant: intre Aleea Pacala si Aleea Tandala, perpendiculare pe Mihai Bravu intre Dristor si Splaiul Unirii (in imediata apropiere a Splaiului)
Am o consolare pentru cei care au incercat azi dar n-au reusit: Fursecul 18 va fi mai usor de obtinut.

In incheiere, o chestiune pur administrativa: Partea a doua a F16 urmeaza si ea sa ajunga la castigatori peste 2-3 zile. (qtejane, nu te-am uitat!)

Fursecul 17 - Saruturi de zane

Un blat fraged de biscuit peste care vin: caramel, ciocolata amaruie, nougat si alune, toate invelite intr-un nor de bezea. Va garantez ca asa ceva n-ati mai mancat niciodata. Reteta se cheama "Saruturi de zane", vine din Germania si ajunge la trei din oamenii care vor reusi sa dezlege misterul Fursecului 17. Am avut ocazia, onoarea si placerea sa ofer ieri din Fursecul 17, de proba, lui Jo si lui confruntadurerea; ambele mi-au confirmat ca saruturile zanelor sunt perfecte pentru a deveni Fursecul 17. Initial voiam sa fie un singur castigator, dar m-am gandit ca va fi prea trist pentru restul participantilor, astfel incat am schimbat jocul: locul intai va primi 40, locul doi 20, locul trei 10 fursecuri, in ordinea rezolvarii tuturor indiciilor imprastiate prin oras. Fiecare indiciu este plasat pe cate un stalp, nu pe banci, nu in cabine telefonice. Veti avea neaparat nevoie sa faceti o poza in final, ca si la Fursecul 16. Pozele care insotesc textul asta sunt facute in imediata apropiere a indiciilor, in noaptea trecuta, cand am lipit autocolantele. Poate va ajuta, poate -dimpotriva- va incurca. Concursul din saptamana asta este o combinatie de competitie on- si offline. Veti afla la ce ma refer atunci cand veti gasi primul indiciu, aflat pe strada care era in vechiul Bucuresti locul de asteptare pentru vitele care urmau sa fie duse la abator. (Nu, nu e in centrul istoric.) In final, o nota necesara: veti afla, la un moment dat, ca ultimul indiciu se afla pe un stalp intre doua strazi. Strazile in sine se numesc, insa, oficial "Aleea ..." si "Aleea ...", nu "Strada ...". Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Succes!
In incheiere, la categoria "ce am mai primit", as vrea sa postez o brosa-pisica, pe care am primit-o mai demult de la hybrid_rainbow si despre care am uitat sa scriu la momentul respectiv. Iar aseara, o surpriza placuta de la sus-numita Jo: o salata de fructe perfecta, cu mango, banane, pere, struguri si piersici. Multumesc frumos!
UPDATE ora 18:15 - Sunt deja doi castigatori care au ajuns la ultimul indiciu si au trimis pe mail dovada, mai e loc pentru un castigator.
UPDATE ora 19:35 - Gata, avem trei castigatori!

sâmbătă, 11 octombrie 2008

Ce am mai primit

Sunt foarte bucuros sa anunt ca am primit, cu ocazia livrarii primei parti din Fursecul 16: un borcan mare cu dulceata senzationala de caise de la Ana, cu sprijinul mamei ei; ceai de la Stef; o fotografie a Fursecului 16 facuta de Andrada si, tot de la ea, o specialitate personala: o stea din hartie, facuta cu mult talent si multa atentie, fara lipirea componentelor din hartie.
Fursecul 17? Detaliile la noapte. Nu e graba, actiunea incepe maine. De data asta va fi un singur castigator, dar cu o recompensa pe masura.

joi, 9 octombrie 2008

Fursecul si MTV

N-am apucat sa vad cand a fost difuzat materialul despre Fursecul Mecanic, asa ca pentru toti cei ca mine, iata link-ul catre stirea de pe MTV Romania: Click aici.


marți, 7 octombrie 2008

Fursecul 16, esalonat

Mi-am dat seama, in timpul sedintei foto de ieri, ca n-o sa pot sa livrez Fursecul 16 deodata, asa cum sperasem. E imposibil sa fac in asa fel incat toate fursecurile promise sa fie coapte proaspat si sa reusesc sa le si livrez in timp util. Asa ca am hotarat in felul urmator: o sa ma vad cu cei 16 castigatori de doua ori. Speram sa pot incepe livrarile azi, dar n-a fost sa fie. Asa ca, dragi castigatori, abia incepand cu maine ne auzim si ne vedem.

luni, 6 octombrie 2008

Colectia de poze pentru Fursecul 16

Vreau sa public in cadrul post-ului asta o parte din pozele trimise de voi in cursul zilei de ieri, pentru Fursecul 16. Va fi un post la care voi tot adauga, in urmatoarele zile, poze. Ca sa evitam insa situatii neplacute, ii rog sa-mi scrie mail cei care nu vor sa le fie publicate pozele pe blog. Daca pana diseara la ora 21:00 nu am primit mail-ul in cauza, consider ca e in regula publicarea pozelor. Am inceput deja ieri cu colajul Anei, urmeaza acum Marius si apoi alt colaj, primit de la Maria. In final, doua poze de la si cu Diana, inclusiv unicul si inegalabilul ceas cu Darth Vader:
Adaug doua colaje primite de la madeinbukarest:

duminică, 5 octombrie 2008

Fursecul 16, primele rezultate

Iata ce am primit pe sms, urmeaza la noapte validarea pozelor de pe mail si maine dimineata voi afisa lista finala a castigatorilor. In ordinea sosirii sms-urilor:
1. Madeinbukarest
2. Ana si Liviu
3. Marius Z.
4. Maria N.
5. Ioana D.
6. qtejane
7. Roxu'
8. Ruxandra P.
9. Gabriela P.
10. pebbles
11. oompa
12. Diana S.
13. Andrada R.
14. Cata
15. Maria B.
16. Stef
------------------
si urmatorii doi clasati, in caz ca nu pot valida vreuna din poze:
17. Gina Z.
18. Dienuca

Trebuie sa recunosc ca a mers foarte repede totul, respectiv ati mers foarte repede de la un indiciu la altul. (Am stat si eu la un moment dat in dreptul indiciilor 2 si 3 sa vad cum merge treaba, fara sa intervin, evident.) Deja vin si pozele pe mail, pot sa va ofer o prima mostra: colajul de mai sus care e, ca si la Fursecul 15, trademark-ul Anei.

LATER EDIT, 06 nov: Primii 16 au fost validati, imi pare rau atat pentru Gina Z. cat si pentru Dienuca si pentru tot ceilalti care nu au castigat de data asta. Ne vedem la Fursecul 17.

Cursa pentru Fursecul 16

Trecem direct la subiect, fara introduceri inutile: Sunt trei autocolante marcate cu logo-ul Fursecului Mecanic, plasate in centrul Bucurestiului, toate pe stalpi. (Nu va recomand sa mergeti cu masina, indiferent de cum e vremea. Pe jos va fi mai rapid. Am fost acum 10 minute si era chiar placut pentru plimbare.)
Locatia primului autocolant, care va va duce la urmatorul, este: unul din stalpii din pasajul Kretzulescu. Notati secventa de cifre de pe el si de pe cel de-al doilea autocolant. Dupa ce veti descoperi cel de-al treilea si ultimul autocolant, veti gasi pe el instructiuni. Ce nu scrie acolo este ca va trebui sa faceti si o poza langa/sub/in apropierea autocolantului, ca sa am dovada ca ati fost personal acolo. Pe poza trebuie sa apareti si voi (in intregime sau doar fata, o mana, un pantof, ce vreti voi - sa fie un element de identificare), iar autocolantul nu trebuie neaparat sa fie lizibil - poate fi undeva in fundal, se poate vedea doar stalpul pe care e lipit, gardul, strada, zona. Conteaza, dupa cum spuneam, personalizarea fotografiei.
Primii 16 care vor urma corect instructiunile de pe ultimul autocolant vor fi castigatorii Fursecului 16, dar numai dupa ce voi primi pe mail poza de la fiecare. In caz ca unuia din cei 16 nu ii voi putea valida poza, se va califica urmatorul clasat. Aveti timp sa-mi trimiteti pozele pana diseara la ora 23:50, castigatorii ii voi anunta luni pe blog. Bafta!

Livrari placute

Credeati ca deja public detaliile pentru Fursecul 16? Nici vorba, ele sunt scrise, ce-i drept, dar vor aparea la ora 16:00, asa cum am promis. Tema post-ului prezent: livrarile ultimelor zile.
Trei sferturi din livrarile Fursecului 15 s-au incheiat si am tinut neaparat sa mentionez, intr-un post dedicat, ca am cunoscut cu ocazia asta cativa oameni noi, aflati la primul contact cu Fursecul Mecanic. Intalnirea cu ei, alaturi de cei pe care ii cunosteam deja, si scurtele discutii (pentru ca sunt totdeauna pe graba, dupa cum se stie) m-au binedispus si mi-au dat o energie aparte, care sper sa ajunga si la voi prin intermediul blogului in zilele urmatoare. Pe langa buna dispozitie, vreau sa mentionez ca aseara am primit si ceva absolut iesit din comun de la Ioana: un borcanas cu chocaviar (minigranule de ciocolata cu continut de cacao de 90%), o specialitate italiana care se va regasi cu siguranta intr-un viitor fursec.

sâmbătă, 4 octombrie 2008

15-7 = 16

Luam cele 15 Fursecuri facute pana acum, scadem numarul 7 (Matcha Cookies), pentru ca in continuare nu gasesc praf de matcha in Bucuresti si cel comandat din Japonia ar sosi abia peste o saptamana - prea tarziu pentru sedinta foto la care trebuie sa participe toate Fursecurile de pe blog. Rezulta, asadar, Fursecul 16, o editie limitata la 16 pachete pline cu fursecurile amintite mai sus. Modalitatea de obtinere seamana cat de cat cu cea de la Fursecul 15, in sensul ca vor trebui cautate autocolante prin oras, dar ele nu vor mai contine o cifra, ci trei elemente: numarul de ordine al autocolantului (ex. 1 din 3), un indiciu legat de locatia urmatorului autocolant (ex. "stalp in zona iesirii de metrou X") si o secventa de cifre (ex. 687). Duminica la ora 16 o sa anunt pe blog indiciul pentru primul autocolant. Trebuie sa mergeti acolo, sa-l gasiti, sa notati secventa de cifre si indiciile pentru locatia urmatorului autocolant. Tot asa pana la ultimul autocolant, care va contine indicatia finala cu ce trebuie facut pentru a obtine premiul. Primii 16 participanti care ajung la ultimul autocolant si care actioneaza asa cum vor citi pe acel autocolant lor vor fi castigatorii Fursecului 16. Va pot spune momentan doar atat: in final veti avea nevoie de telefon mobil si - pentru cei fara abonament - destul credit pentru a trimite un sms.
Nelamuriri? Avem timp pana maine dupa-amiaza sa le discutam aici la comentarii.

joi, 2 octombrie 2008

Rezultatele Fursecului 15

Autocolantele va puteau aduce, in total, 20 de brownies. Voi ati gasit maximum 15, ceea ce nu e rau deloc. Ma bucur sa vad ca v-a placut modalitatea asta de obtinere a Fursecului 15, asa ca fiti siguri ca o sa continuam, cu usoare modificari. Printre altele, o sa facem actiunea in weekend, ca sa aiba si cei care lucreaza mai mult timp pentru cautat indicii. Am primit zilele astea poze facute cu mobilul, poze facute cu aparate foto performante, am primit colaje, imagini din satelit, harti desenate cu creionul. Pentru efortul si dedicatia voastra va multumesc si va anunt, drept bonus, deja de astazi Fursecul 16: el va consta in toate fursecurile facute pana acum pentru blog. Nu e o greseala de tipar, detalii in zilele urmatoare.
LATER EDIT: Adaug si o fotografie pe care a facut-o Marius dupa ce a primit, ieri, cei cinci brownies castigati.