tag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post6447120540876200345..comments2024-02-05T07:24:23.073+02:00Comments on Fursecul Mecanic: Nougat si Marzipanfursecul mecanichttp://www.blogger.com/profile/15792125457316859692noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-91864916882830515542010-11-22T16:47:34.336+02:002010-11-22T16:47:34.336+02:00cofetariile nu mai sint ce erau pe vremea tinereti...cofetariile nu mai sint ce erau pe vremea tineretii mele (nu ca sint o baba, am doar 33 de ani), acum totul se face din prafuri, e mult mai rentabil asa. Nimeni nu se mai uita la calitate. Am intrat chiar saptamina trecuta in "laboratorul" unei cofetarii. Cica laborator, o chestie mica mica, minimul minimului necesar, cred ca si eu am mai multe ustensile acasa. Frigiderul nu l-am Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-37453187647855903942008-11-14T15:23:00.000+02:002008-11-14T15:23:00.000+02:00Martipanul produs de Anthon Berg este cunoscut in ...Martipanul produs de Anthon Berg este cunoscut in toata lumea pentru finetea lui deosebita. Aceasta se datoreaza retetei originale care foloseste migdale atent selectionate importate din California.<BR/>Batoanele sunt invelite in ciocolata extrafina si sunt oferite in cateva versiuni delicioase. Reteta originala este un produs clasic, creat de insusi Anthon Berg in 1898. Datorita succesului la Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-54745154521855109962008-06-15T17:53:00.000+03:002008-06-15T17:53:00.000+03:00@cristache: Cred ca e foarte bine. Si la mine, de ...@cristache: Cred ca e foarte bine. Si la mine, de multe ori, se face aceeasi asociere.<BR/><BR/>@anadanny: Nu te opreste nimeni sa amesteci acasa marzipan cu cat zahar vrei si apoi sa-l prelucrezi mai departe. Eu vorbesc despre masa de marzipan care nu poate fi vanduta drept marzipan daca are 60% zahar, asa cum scrii tu, ci poate drept zahar cu marzipan. Sigur ca, pentru prelucrarea ulterioara, fursecul mecanichttps://www.blogger.com/profile/15792125457316859692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-46533205624723230902008-06-15T15:05:00.000+03:002008-06-15T15:05:00.000+03:00marsepain-ul poate fi in diferite %,nu doar 35/65s...marsepain-ul poate fi in diferite %,nu doar 35/65<BR/>si tin sa te corectez:majoritatea produselor de patiserie se fac cu marsepein 60/40 pt ca e mai maleabil si in esenta mai gustos..<BR/>iar nougatul ala de care vorbesti se cheama pralinéAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-7889545957993929482008-06-15T13:30:00.000+03:002008-06-15T13:30:00.000+03:00mmm, nu stiu de ce dar cind spui marzipan la mine ...mmm, nu stiu de ce dar cind spui marzipan la mine in creieras se face asocierea instantanee cu bomboanele Mozart. o fi bine, o fi rau? :DCristachehttps://www.blogger.com/profile/05479645299442561362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-27624362198453819822008-06-15T00:24:00.000+03:002008-06-15T00:24:00.000+03:00@rheakurokawa daca prajiturile alea ar fi fost str...@rheakurokawa daca prajiturile alea ar fi fost stricate cum afirmi tu sau cu crema ranceda, cred ca nu le-as fi mancat,nu crezi?? sa nu exageram dar sunt convinsa ca daca le-ai face acasa ar fi cele mai bune ,cu siguranta Fursecul Mecanic isi da silinta sa le prepare exact cum trebuie si in primul rand o face cu pasiune si rabdare, The end!Carmenhttps://www.blogger.com/profile/12769877810633695520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-2548209063252977382008-06-13T20:05:00.000+03:002008-06-13T20:05:00.000+03:00@rheakurokawa: Absolut de acord cu ce scrii. Ulei ...@rheakurokawa: Absolut de acord cu ce scrii. Ulei de palmier am gasit pana acum cateva luni la Metro. Nu stiu daca mai e, dar la noapte merg oricum acolo, asa ca o sa ma uit si iti scriu. Urmeaza foarte curand ceva cu marzipan - daca nu fursecul nr. 2, cel de saptamana viitoare, atunci cu siguranta peste doua saptamani. Trimite-mi te rog si un mail, ca sa te pot anunta direct cand e sa fie fursecul mecanichttps://www.blogger.com/profile/15792125457316859692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-86731139946068439302008-06-13T15:51:00.000+03:002008-06-13T15:51:00.000+03:00Agapitos e infiorator. Nu inteleg cum place unora....Agapitos e infiorator. Nu inteleg cum place unora. Sunt niste torturi si prajituri cu crema de... nici nu stiu exact ce e. Glazura la fel. Nu pot spune decat ca e portocalie, facuta probabil din morcovi sau asa ceva, in cel mai bun caz (sau Tedi gelatinat). Am mancat si am facut prajituri de morcovi si erau foarte bune. La Agapitos nu stiu ce pun exact in ele. Mai comenta cineva de Hilton pe rheakhttps://www.blogger.com/profile/02696005858251373474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-66373950058343757892008-06-11T12:56:00.000+03:002008-06-11T12:56:00.000+03:00@qtejane: La inceput era bun mai tot ce faceau la ...@qtejane: La inceput era bun mai tot ce faceau la Ana, asta prin anii '90. Acum n-a mai ramas nimic din calitatea de atunci. Cofetaria de la Hotel Bucuresti e regretata de foarte multa lume, aveau si inainte de revolutie un profiterol bun. Am fost de mai multe ori la Vatra Ardealului, dar mi se par prea grele produsele lor. Agapitos nu-mi place deloc.fursecul mecanichttps://www.blogger.com/profile/15792125457316859692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-35509125328534643862008-06-11T12:10:00.000+03:002008-06-11T12:10:00.000+03:00Tare rau poza! Ana... o fi fost bunicica mai la in...Tare rau poza! Ana... o fi fost bunicica mai la inceput.<BR/>Pe vremuri mergeam la hotel Bucuresti la cofetarie si gaseam numai bunatati - faceau niste placinte cu visine/cu prune dementiale. Acuma nu mai e.<BR/>In Bv mai mergeam la Vatra Ardealului, dar si aia e cam scumpa.<BR/>Eu m-am reorientat catre Agapitos care in afara de faptul k mi se pare cam scumpa, mai are si ceva chestii bunicele.qteJanehttps://www.blogger.com/profile/10396290810330516613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-11641251698643646402008-06-09T19:35:00.000+03:002008-06-09T19:35:00.000+03:00si cofetaria alice afce numai chestii bune,nu stiu...si cofetaria alice afce numai chestii bune,nu stiu dacaau marzipan, dar eu cumpar numai de la ei..mai ales ca e vizavi de mine:PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1950800094105223095.post-9273492656471832952008-06-06T11:11:00.000+03:002008-06-06T11:11:00.000+03:00marzipanul e made in heaven. la noi nu se gaseste ...marzipanul e made in heaven. la noi nu se gaseste nici macar la cofetariile de "lux". nemtii si austriecii au cel mai bun.rheakhttps://www.blogger.com/profile/02696005858251373474noreply@blogger.com