sâmbătă, 31 mai 2008

Fursec Mecanic, caut ambalaj perfect

Sunt in cautare de ambalaje, in asteptarea sosirii ciocolatei (si a altor ingrediente, pe care oricat de mult m-as stradui, nu reusesc sa le gasesc aici, dar cineva care stie pe cineva mi-a spus ca s-ar putea sa am o surpriza si sa primesc in curand unele din ele).

Experientele mele cu furnizorii romani de ambalaje sunt putine si destul de neplacute: am comandat o data o multime de cutii simple de carton, in valoare de aproape 400 de RON, de la o firma care le produce si le si livreaza, oriunde in Bucuresti, gratuit pentru orice comanda de peste 350 de RON. La sosirea cutiilor, soferul evident ca a vrut sa-i platesc si transportul, inca vreo 30 de RON. Norocul lui (si ghinionul meu) a fost ca aveam nevoie de ele urgent, eram deja in intarziere, asa ca i-am platit si am jurat sa nu mai cumpar niciodata de la firma in cauza.
Alta data am comandat, la alta firma, cutii mici de carton in care cineva avea nevoie sa ambaleze ceai. Pe langa vesnica tanguiala legata de tiraj si de faptul ca le voiam personalizate la 2 culori ("cum? personalizare pentru
doar 50.000 de cutii?" mi s-a aruncat atunci in fata de catre furnizor; recunosc ca am fost luat prin surprindere, pentru ca ma asteptam, in naivitatea mea, ca 50.000 de cutii sa nu fie chiar o comanda neglijabila), cutiile au avut, in final, aspectul dorit, dar un foarte pregnant miros de... nici nu stiu, sa-i spunem vopsea. In orice caz, nu cred ca erau conforme cu standardele alimentare, in ciuda asigurarilor oferite de fabrica.
Asadar, problema la noi este ca nu poti cumpara doar cateva cutii de carton, atatea cate iti trebuie la un moment dat, pentru ca daca ceri asa putine, cei de la firmele (producatoare sau distribuitoare de ambalaje) se uita dispretuitor la tine, explicandu-ti in scarba si in putine cuvinte ca nu se deranjeaza ei pentru doar 10/50/100 de cutii. De inteles, daca au comenzi pentru milioane de cutii. Dar eu sunt acum in faza in care as vrea 10/50/100 de cutii si nu 10.000/50.000/100.000, daca se poate din carton reciclat, de dimensiuni mici, cu o fereastra (nu neaparat) prin care sa se poata vedea continutul. Radeam ieri cu o prietena pe seama faptului ca suna destul de gay pentru un barbat sa faca asemenea afirmatie, dar trebuie sa recunosc ca, in cautarea mea disperata dupa ambalaje din ultimele zile, singurele care mi-au placut si au ajuns cat de cat aproape de ceea ce-mi doresc sunt cele din webshop-ul Marthei Stewart. Asa ceva caut si eu pentru fursecuri, dar cu urmatoarele mentiuni: sa nu fie in culori pastelate, decupajul ferestrei prin care se vad produsele sa nu aiba asa un design batranicos, sa nu coste 2 dolari cutia (se vand seturi de cate 6 cutii). Nu mai vorbesc despre taxele postale, care sunt 32.95 USD, ceea ce inseamna ca trebuie sa-mi iau gandul de la ele.
Nici de la magazine ca bam boo sau Kare nu pot sa cumpar, pentru ca acolo cutiile sunt prea scumpe pentru orice alte scopuri in afara de a le face cadou cuiva sau a te rasfata pe tine insuti cu niste cutii, ce-i drept, frumos lucrate, dar care nu se potrivesc scopului meu.
Sunt un mare admirator al stilului scandinav, pur; nu sunt de acord cu gusturile mainstream si din cauza asta stiu ca o sa fie o adevarata lupta pana la gasirea ambalajelor perfecte. Sunt in continuare in cautare. Idei sunt binevenite, la obisnuita condica de sugestii si reclamatii.

12 comentarii:

Anonim spunea...

in primul rand felicitari pentru idee :) me love cookies :)) si intege perfect drama. apoi uite aici un link care poate te ajuta in cautari de cutii. un pic cam seci, intr-adevar, dar pot fi personalizate dragalas, cred eu.daca vrei pot sa dau o mana de ajutor ca ma pricep si, in plus, ce nu face omul pentru ceva prajituri bune bune :).zi buna
http://www.papermart.com/index/index_bakery.htm

fursecul mecanic spunea...

@mariuca: Multumesc pentru link, din pacate papermart nu livreaza decat in SUA si in Canada, asa ca nu am cum sa comand de la ei.

Carmen spunea...

salut, uita-te si aici http://www.otelservice.ro/ro/packing.php

Carmen spunea...

te-ai uitat sau ai gasit in alta parte?

fursecul mecanic spunea...

@carmen: Am gasit in alta parte, dar nu m-am hotarat inca. Daca nu-mi plac astea gasite, o sa cer si la otelservice o oferta.

Delice spunea...

nu vrei tu sa vorbesti cu un om de productie si sa-ti produca cutia personalizata cum vrei tu si cu stanta pe care o vrei tu? :D

fursecul mecanic spunea...

@delice: Ba da, dar cantitatile minime care trebuie comandate in cazul cutiilor personalizate (de stanta ce sa mai vorbesc!) nu se justifica momentan. Cel putin pana acum am primit numai oferte care incepeau cu multe mii si chiar zeci de mii de cutii comanda minima - prea mult pentru mine in clipa asta.

Delice spunea...

da-mi un mail cu ce cantitati estimezi initial si cam pe ce dimensiuni, ma gandesc la carton/hartie si alte nebunii si revin cu un cost. vorbesc cu baietii mei de la productie si vedem :)

UrsuPolar spunea...

sugestie de personalizare: daca poti sa faci rost de cutii gen noname/black sau cum vrei sa le zici, alea fara absolut nimic pe ele, gri, ai putea sa pui stikere pe ele. un design frumos in photoshop, imprimat pe hartie autocolanta. daca te intereseaza, spune-mi, sa stiu daca incep documentarea ptr cele necesare.

got balls? spunea...

buna fursecule,
cred ca ti- ar placea sa treci pe la auchan titan. daca nu il stii deja, iti recomand un magazin gen depozit cu marfa asiatica. design de design japonez, coreean sau chinez. gasesti acolo de toate de la pungi, pungute, forme de prajituri, hartie si cartoane de impachetat. eu era cat pe ce sa iau niste zeci de forme de prajitura-cate una din fiecare model, ca mi-au luat ochii. dar la casa mi-am amintit ca nu stiu sa fac madeleine, muffins samd si am renuntat la timp.
:)

fursecul mecanic spunea...

@simona: Multumesc, o sa ma duc saptamana asta acolo.

Anonim spunea...

Dupa cum poate sti, in general, firmele producatoare de cutii de carton au nevoie de o "matrita". Matrita este un fel de "forma". De exemplu daca vrei sa faci 100 de prajituri si sa fie toate la fel iti trebuie o forma cu ajutorul careia sa faci toate prajiturile la aceleasi dimensiuni. Asa e si in cazul cutiilor de carton. Pentru producerea acestora este nevoie de o matrita. Ca exemplu, sa spunem ca tu suni la o firma producatoare de cutii de carton si dai comanda de 50 de cutii de 40x40x20. Tinand cont ca firma trebuie sa cumpere o matrita cu dimensiunile cerute de tine iar pretul unei matrite incepe de la 180 de euro, spune-mi, tu daca ai fabrica cutii de carton ai da 180 de euro pe o matrita ca sa vinzi doar 50 de cutii?
Ai matrita? DA?! Super, eu vand cutii de carton si daca tu imi aduci matrita eu iti vand si 2 cutii. Exista si posibilitatea ca deja sa am matrita pe dimensiunile pe care le doresti si pentru forma pe care o doresti. Daca nu trebuie sa faci o comanda destul de mare pentru a-mi acoperii cumpararea matritei. Sper ca te-am facut sa intelegi si daca mai cauti cutii de carton da-mi un mail
[eazyiulian@yahoo.com]