joi, 28 august 2008

Motivatii primite pe mail

Astazi se implinesc trei luni de cand am infiintat Fursecul Mecanic. Cu ocazia asta am pregatit o mica parte din motivatiile primite de-a lungul timpului. Sunt cele de la inceput, non-tematice, exact asa cum le-am primit; n-am intervenit decat scurtandu-le acolo unde era necesar (marcat prin paranteze patrate). Unii din voi au fost de acord sa le apara prenumele, altii doar initiala, asa ca am hotarat sa nu complic lucrurile si sa pun la toata lumea doar initiala. Daca va recunoasteti motivatia printre ele si vreti s-o scoateti in evidenta, sunteti bineveniti. Iata partea intai, in ordine cronologica:

wow ce idee super !!! eu sunt fan fursec si cioco,m-ai agatat :)
C

Super idee! Felicitari. Sunt de exact aceeasi parere. Dulciurile industriale sunt oribile si mie una imi dau si arsuri la stomac. Asa ca fac si eu cand pot. Preferatele mele sunt clasicele choco chips cookies, care imi ies binisor. Am facut si cu faina integrala si am adaugat tarate si au iesit diferit, dar tot bune. Mai fac muffins si brownies, dar ales sunt mai mult prajituri. Te voi urmari cu atentie. Succes!
J

excelenta idee!
si eu simt lipsa dulciurilor adevarate si naturale, ma oftic sa vad ca nu exista decit 2-3 biscuit cu unt si aia super anosti, placute de susan, migdale, alune, etc... si cam atit, nu? ah, si musli
ce altceva ma exista natural?
iti doresc sa-ti iasa si cred ca o sa revin cu o comanda ;-)
N

A,ce dragut, cookies..sper sa nu pui retete care necesita skill, vreau sa le pot face si eu acasa. chiar daca nu am ciocolata cumparata via ebay:). Spor la treaba! si felicitari pentru initiativa
A

Draga Fursec Mecanic,
iti urmaresc site-ul cu interes in fiecare zi (...aproape in fiecare zi... cateodata riscul de a saliva pe tastatura e prea mare...)
in lumea anosta de la serviciu ideile tale culinare reprezinta una dintre putinele metode de a pastra interesul pentru viata...:D..acum...ca sa trec la subiect: vreau si eu parte din fursecul de inaugurare...(cativa colegi ma roaga sa scriu si in numele lor...avand in vedere ca e aproape ora 1.. si the sugar rush starts to kick in!)
asteptam materializarea acestei inintiative cu mult interes!
spor la framantat!:)

I

Trebuie neaparat sa ma inscriu pe lista de degustatori din saptamana asta!
Nu imi plac dulciurile mult prea dulci, nici cele care se pot incadra in categoria ciocolata/prajitura de ciocolata (de ex nu apreciez mascotele, ciocolatele din magazine samd), dar imi plac foarte mult fursecurile crocante care au ceva special (stafide, bucatele de ciocolata sau alune aruncate pe alocuri).
Mi se pare foarte tare faptul k blogul in sine e "Fursecul" mecanic - asta inseamna k chiar e ceva foarte bun pt mine cel putin. Sper sa vad in curand si ceva retete si sa am succes cu cele care-mi fac cel mai mult cu ochiul. As sugera sa pui totusi si ceva variante romanesti de ingrediente (ca chestia cu esenta de vailie obtinuta din baton+alcool+rabdare) - ceva accesibil oricui sa zicem.
Mult succes,
I

Salut!
Mama mea implineste in curand 70 de ani. Eu sunt in Toronto si as vrea sa ii fac o surpriza de ziua ei. Am incercat sa gasesc ceva online dar nici un cadou din cele disponibile nu mi s-a parut potrivit in afara de flori. Dar ea are gradina plina de flori, nu cred ca as reusi sa ii fac o surpriza. Dar un desert bun cu siguranta ar incanta-o.
Multumesc.

E

De ce ar trebui sa primesc si eu fursecul? Pentru ca sunt o pofticioasa fara pereche, pentru ca m-am saturat de aceleasi dulciuri fara gust de la patiserii si cofetarii, pentru ca sunt o grasa si trebuie sa ma mentin, and last but not least, pentru ca sunt departe de casa si nu stiu sa gatesc prajituri fara sa fie mama langa mine!!!! Multumesc frumos anticipat!
A

felicitari pentru initiativa! astept cu nerabdare sa faci ceva cu migdale, imi plac la nebunie, iar pricomigdalele din comert nu ma satisfac deloc. cum as putea sa mi alint papilele mele gustative cu bunatatile tale?:D
numai bine,
i

Buna ziua! V-am descoperit blogul in urma articolului din EvZ. Nu va ascund ca, la inceput, am fost intrucatva mirat: de ce ar face un om asa ceva, folosind si ingrediente din import, numai pentru a bucura papilele gustative ale altora? Dar pana la urma am inteles: cultura serviciilor nu prea exista in Romania si, de altfel, nici cultura lucrului bine facut. Asa fiind, in seara zilei in care am citit articolul din EvZ si am si vizitat blogul Dvs., iesind la o bere cu colegul E - care mi-a fost coleg pe durata pregatirii la Institutul National de Administratie si apoi "tovaras de suferinta" la Europa-Kolleg Hamburg - i-am povestit despre odiseea Fursecului Mecanic. S-a hotarat sa va scrie si, iata, acum il urmez eu. Asadar, in masura posibilului, includeti-ma si pe mine in lista livrarilor Dvs. pentru Fursecul 4. Pentru ca intr-un post anterior ati vorbit despre marzipan, cel mai bun mi s-a parut cel de la Niederegger, din Luebeck. Student pentru un an in Hamburg fiind, produsele de la Niederegger se gaseau mai peste tot, dat fiind ca orasele hanseatice sunt asa de aproape unul de altul.

Buna.
Batonul de vanilie este pentru mine ceva fascinant pe care nu l-am atins niciodata dar ma fascineaza. Nu am vazut in realitate in nici un magazin asa ceva in bucuresti.Poate ar trebui sa mai caut dar daca stii tu vreun loc te rog sa imi spui si mie.
Si revenind la blog l-am citit de la primele posturi si mi se pare o idee senzationala.
Mie imi plac biscuiti mai ales cei cu chocolate chip dar nu prea am rabdare sa bag zeci de tavi la cuptor. Asa ca admiratia mea este cu atit mai mare pentru ca stiu ce inseamna bucataria migaloasa. Asa ca ma ofer voluntar sa fiu pe post de cobai pentru productia ta de biscuiti.
Am vazut ca vrei sa stii motivatia noastra de a cere biscutitii. Pai la mine e simplu: micul dejun ar fi fff trist daca linga cafeluta nu ar exista si un biscuitel. sau mai multi. Si mai e un aspect al problemei ce trebuie luat in considerare.
Avind in vedere ca am 2 pisici care isi disputa locul de la mine din brate la cafea ar fi foarte derutate si nefericite daca in loc de frimiturile care le mai primesc din cind in cind le-as da doar cafeaua sa o miroasa.
Nu prea am talent literar asa ca ma multumesc doar sa iti citesc blogul si sper sa ma incluzi in lista de pofticiosi de biscuiti.
La revedere.

Buna,
Am gasit blogul, am citit "marzipan" si a fost deajuns.
Pe urma am vazut poze de la fursecuri si a fost deajuns peste deajunsul de dinainte.
Din cofetarii nu e nimic de mincare, de mult.
Eu sint mare consumator de dulciuri, dar de ceva timp m-am resemnat la crema de zahar ars facuta acasa, miere frecata cu unt si pus pe piine prajita si saraigli plus alte minunatii de la un restaurant turcesc din Constanta, unde ajung rar :(
Sint in Cluj, dar daca te hotarasti sa trimiti bun si aici, costul transportului ma priveste pe mine si promit sa lipesc frumos orice bucata rupta inainte de a gusta.
ZI fainaaaaaaaaa,
D

Servus,
Numele meu e M si sunt curioasa. Despre blogul tau am aflat de pe stiupecineva si mi se pare o idee destul de traznita incat sa ma intrige. Inainte de a zice ca vreau si eu sa vad cum iti ies fursecurile – chestie cu care as vrea sa termin – vreau sa iti zic ceva despre ambalaje. Am dat de italienii astia (http://www.ideem.it/en/) acum ceva vreme, iar ei ofera pattern-uri de ambalaje gratis, daca nu sunt folosite in scopuri comerciale. Cum proiectul tau nu e comercial, as zice ca merge, nu ? Ma gandesc ca ar merge mai usor comandate la o tipografie, si apoi asamblate de o echipa de entuziasti. Dat fiind ca uneori am si eu entuziasme creative in ceea ce priveste grafica, as putea incerca sa personalizez una din variantele astea de ambalaj, pe care o vei alege (jobul meu nu e de grafician, ci de arhitect, dar de, uneori mai iese si altceva). Eu am incercat cateva si chiar se asambleaza. ;-) Ceea ce nu stiu inca e cat de rezistente trebuie sa fie – cum le trimiti? Curier sau posta? Bun, acestea fiind zise te las sa decizi daca merit vreun fursec,
Toate cele bune,
M

Foarte draguta ideea ta cu prajiturelele.. si da, din pacate ai dreptate.. e foarte greu sa gasesti dulciuri bune la noi.. Eu am norocul ca o data la cateva luni, cand ajung acasa, sa ma bucur de cele pe care le face mama... si nu pot decat sa ma fiu fericita pentru faptul ca ea are o pasiune pentru asta... Asa ca astept sa ma bucur si de pasiunea ta ;) Daca ai deschis deja lista "premiatilor" cu fursecuri, indraznesc sa te rog sa ma iei in calcul... Astept un mail de confirmare, pentru a-ti da si adresa si restul datelor. Multumesc si mult,mult succes! Ai putea sa incerci sa gasesti voluntari care sa te ajute la pregatit si ambalat fursecurile, in cazul in care volumul depaseste asteptarile tale... uite.. eu ma ofer ;) (desi poate avantajul ar fi superior efortului depus.. as putea sa trag cu ochiul la retetele tale... dar putem concepe un contract de confidentialitate.. )
R


Buna,
Interesanta ideea ta de a trimite prajiturici altor semeni, in contextul lumii false in care traim. Sunt mama de gemeni, mici, nu au inca doi ani si sunt preocupata de mancarea lor, cred ca orice mama, sa fie sanatoasa, fara E-uri, proaspata, cu gust. Cea mai grea decizie in domeniul alimentar este sa aleg un produs dulce pentru cei mici. Pentru ca nu stiu sa gatesc dulciuri, pentru ca ingredientele cele bune nu imi sunt la indemana, pentru ca bunica mea care facea prajituri bune bune nu e prin zona...ca atare gasesc "salvator" de interesanta ideea ta si as vrea sa ma inscrii ca membru si sa primesc saptamanal (abonament in borcan:)) produsele tale.
In limita posibilitatilor, as vrea si fursecurile care au aparut in aceste doua saptamani, pentru ca abia acum am descoperit blogul.
Mersi si astept vesti,
R

In primul rand vreau sa te felicit.Pentru ca ai avut o idee geniala,pentru ca faci ceea ce iti place si pt ca m-am saturat de E-uri si vreau sa incerc ceva nou (bine,pt asta te felicit apriori in speranta ca voi testa (a se citi "savura" :) ) your cookies.Din cate am inteles cei care vor sa primeasca fursecuri trebuie sa-ti scrie un mesaj (ca si la interviuri: "De ce sa fiu eu THE ONE?" ).Well,sincer in primul rand e curiozitatea: tipul asta chiar e pe bune?iti trimite acasa fursucuri si tu platesti cat vrei?Adica,suntem totusi in Romania so..mi se pare de apreciat increderea ta .In al doilea rand vreau sa vad diferenta intre chestiile alea la cutie,cu multe E-uri si ceea ce faci tu...Hai,ca incepe Kong Fu PANDA si tb sa fac popcorn :) seara buna!

Draga Fursecule Mecanic,
Initiativa ta e absolut geniala si te felicit pentru ea. The chocolate chip cookies (mai precis poza si post-ul de pe blog) m-au facut sa inghit in sec si sa ma duc instant in bucatarie sa prepar o prajitura. :) Cel mai mult apreciez grija cu care iti selectezi ingredientele si faptul ca nu dai retele pe blog. Te sustin in totalitate... am adaugat pe blog widget-ul, curand voi si dona pentru ca vreau sa te vad rezistand cat mai mult. Felicitari si la cat mai multe prajituri, fursecuri, biscuiti si alte dulciuri care sa-ti lase gura apa.
Succes in continuare,
A

mesaj de la userita "departe":
In primul rand, trebuie sa spun ca m-am topit de pofta de cand ai inceput sa faci fursecuri si ma gandesc cu jind la ce bune trebuie sa fie. Mi se pare fantastic ce faci, ideea in sine de a face bunatati si de a le distribui pe gratis, de a depune efortul necesar producerii si livrarii doar pt a face o placere oamenilor este extraordinara. [...] Din pacate, eu locuiesc in perfidul Albion si deci ma voi multumi ca pana acum privind la poze. Stiu ca nu livrezi in afara tarii, si de asta as dori sa te rog daca poti sa livrezi niste fursecuri parintilor mei, care sunt in Bucuresti. La inceputul lui august se implinesc niste ani de cand am plecat din tara si stiu ca le e dor de mine, de asta ma gandesc ca fursecurile de la tine le-ar face placere. [...] As avea o mare rugaminte la tine, daca ai putea pune inauntrul cutiei (sau oricarui alt ambalaj pe care alegi sa-l folosesti) un bilet pe care sa scrii "O mica surpriza de la fiica preferata". Este vorba de o gluma intre noi, legata de faptul ca sunt singura la parinti si deci evident copilul preferat... Ma gandesc ca fara asta ar fi mult prea surprinsi si ar lua cookies-urile ca pe o farsa.
--------
(Am dus cookies acum o ora si ceva, a trebuit sa-i las la usa, pentru ca nu era nimeni acasa, dupa care am primit foarte prompt confirmarea de la "departe"):
Fursecule, stii expresia aia ca "ce usor poate fi facut un om fericit"? Ei bine, pe mama poti sa o pui in undita si sa prinzi peste cu ea, asa de incantata este de cadoul de la tine. Citez din mailul pe care mi l-a trimis chiar acum: "Draga mea La 18.05 am ajuns acasa si de clanta era prins un cadou de la fiica preferata . Bine inteles ca l-am deschis si pe el scrie "Fursecul Mecanic" si sint niste fursecuri inauntru !?!?!? Astept lamuriri ? Cine le-a adus ? Sint cumva facute de voi ? Sint comestibile ? Astept sa vina si tata sa i le arat si lui."
Multumesc mult de tot, le-ai facut o mare placere, am vorbit cu ea acum la telefon si intreband daca le-a gustat mi-a raspuns ca nu, il asteapta in continuare pe tata, sa le vada si el inainte......
---------------

13 comentarii:

Pebbles spunea...

Felicitari pentru cele 3 luni, Fursecule!! :) Mult succes in continuare!

laura spunea...

Happy anniversary, and thank you so much! :)

crina spunea...

la mai multe luni;)

Carmen spunea...

Felicitari :)

ajnanina spunea...

,,sarbatoarea e incununare a pregatirilor de sarbatoare"(Saint-Exupery).
iti doresc ca, peste ani, cand vei fi, poate (daca vrei), patronul imensului lant international de magazine ,,Fursecul mecanic" sa iti amintesti cu drag savoarea momentelor primelor livrari... aroma comentariilor de pe blog si mail, stralucirea ochilor pofticiosi si suspinul dorintelor starnite si al fantasmelor implinite !

bucura-te, meriti :)

idée scandalisée spunea...

si eu sunt un fursec.acum iti vorbesc din stomacul unei fete mult prea pofticioase care nu s-a abtinut sa ma infulece.dar macar m-a savurat. fata asta citea revista tabu in timpul asta si a citit acolo despre tine.asa ca de cateva ore ii tot dau ghionturi sa iti scrie. ma bucur mult ca te ocupi de fratii mei, ca ii prepari asa cum scrie la carte si pun pariu ca-s deliciosi. as avea si o rugaminte: daca mi-ai putea fabrica si o sotie.sa fie asa, crocanta ca asa sunt bune ele.si mai bronzata. asa nu m-as mai simti singur aici.as avea cine sa ma bata la aluna.adica la cap. te salut si la mai multe luni!
Un Fursec intr-un stomac

Raluca spunea...

La multi ani, Fursecule!!
Noi cred ca am fost printre primii care ne-am bucurat de bunatatile tale chiar de pe la inceputuri! :D
Lucky us!!
Iti uram succes in continuare si iti multumim pentru deliciile pe care ni le-ai tot daruit!

fursecul mecanic spunea...

@all: Multumesc frumos.

qteJane spunea...

Sa curga sampania mecanica!!!

Zu spunea...

Felicitari! Iti urez si hmmm, imi doresc cat mai multe posturi si fursecuri :-))

dede spunea...

happy cookie to u!!!

diana spunea...

Draga Fursecule,
As vrea sa contribui la demersul tau "gastronomic" cu masa de ciocolata BIO, cu care sa faci fursecuri bune de tot si sa le faci cadou celor care vor sa fie BIO.
Cum pot sa iti trimit produsul???
Salutari si la mai multe,
Diana de la zotter

fursecul mecanic spunea...

@diana: Multumesc pentru initiativa; pentru detalii, scrie-mi te rog mail la furseculmecanic@gmail.com