duminică, 28 septembrie 2008

Fursecul 15 - Brownies de Aviatori

Dupa o saptamana de pauza (timp in care mi-am dat seama ca, dupa o intoxicatie alimentara, ficatul are intr-adevar mult mai mult de suferit decat restul corpului - multumesc zarzarica pentru avertizare) continuam cu Fursecul 15, un brownie cu bucati de nuca sau alune de padure, plin de ciocolata si usor umed in interior, asa cum trebuie sa fie un brownie adevarat (sau, cum ar spune cineva care nu se poate abtine sa-mi spuna asta la fiecare reteta de inspiratie americana, unde aluatul nu trebuie sa ajunga o talpa uscata: "nu e copt destul"). Reteta e simpla, degustarea brownie-ului e ca o injectie cu adrenalina: ai impresia ca ciocolata iti intra direct in vene, te zguduie un pic, te trezeste din amorteala si te binedispune pentru cateva ore. Timp in care, tocmai bine, ai ocazia sa cauti indiciile pentru Fursecul 15. Da, saptamana asta - si doar saptamana asta - renunt la temele obisnuite. Pentru a obtine Fursecul 15 va invit la plimbare. Traseul este Piata Victoriei - Piata Aviatorilor (numai pe Bulevardul Aviatorilor). De-a lungul bulevardului, in cabinele telefonice, pe stalpi si pe banci o sa intalniti incepand cu aceasta noapte autocolante cu logo-ul Fursecului Mecanic si o cifra (ca in exemplul de mai jos). Presupun ca majoritatea dintre voi au mobil cu camera foto, asa ca va rog sa pozati cat mai multe din aceste autocolante si sa mi le trimiteti pe mail. Suma cifrelor pozate va reprezenta cantitatea de brownies pe care o s-o primiti. La fiecare poza va rog sa imi precizati si unde a fost facuta. Cat despre autocolante, sunt tiparite pe o hartie speciala, usor de inlaturat dupa aplicare, asa ca actiunea mea n-o sa lase mizerie in urma. Autocolantele va asteapta doar pana marti seara, iar mail-urile de la voi le astept pana miercuri seara, 1 octombrie, ora 22:00. Succes si plimbare placuta!

43 de comentarii:

Anonim spunea...

Este o idee tare dragalasa (asa cum spune cineva de langa mine) sa-i faci pe oamenii indragostiti de fursec sa se mai si plimbe. Dar... dar n-am mobil cu camera foto si nici aparat foto (asa mi-s eu). Poate un adevarat fan fursec ar imprumuta un aparat foto. Poate ca eu nu sint... o sa aflu pana marti, oare?
Asteptam cu nerabdare provocarea si acum ma simt ca un copil caruia i se refuza cosul cu cirese. Las' ca la noapte o sa visez, cu siguranta, cum mananc 7 brownies. Sic!

natalocicka spunea...

e clar, maine dimineata plimbarea mea prin bucuresti va avea un sens si o directie...ba chiar promit sa ma scol si mai devreme pentru asta...pana atunci...in inocenta mea-caci pana akum am stat deoparte dar numa merge-e frig si vreu dulce- adresa ta de mail este...

Anonim spunea...

Da,da,da. Se pare ca sint un fan brownies. Asa ca, acum m-am intors de la o plimbare mai lunguta pe b-dul Aviatorilor (pe o parte si pe alta). Mai sus am spus 7 brownies, iar eu (noi) am cules 8 (ca sa vezi!). Ginger, multumesc pentru aparatul foto.

confruntadurerea spunea...

Fursecule, ce m-am mai plimbat. Si ce mi-a mai placut. Sa ma vezi aplecandu-ma prin spatele bancutelor, ca Emma Thomspon in "In the Name of the Father" cand cauta indicii cu care sa-l scoata pe Daniel Day-Lewis din puscarie. Si nu mai intrasem de ani de zile intr-o cabina telefonica. Am intrat acum.

Anonim spunea...

Pustiul al mare vazand fursecurile de pe blog a exclamat: "Mama, Ruben Keks haben! Verstanden?" iar ala micu' tinandu-i isonul si repetand in continuu "Keks essen!" mi-a venit cu farfuria goala sa-i dau si lui... Doar catelul n-a inteles de unde atata taraboi din senin, dar fiind vorba de mancare n-a avut cum sa stea de-o parte nici el. Si astea toate pentru ca am deschis azi dimineata pagina fursecului mecanic pierduta pe ganduri cu o cafea aburinda langa calculator....

Plimbare placuta si cautare fructoasa! Sau si mai bine, fursecoasa!!!
Un gand bun din Moscova, de la o fosta colega de clasa a lui Dan!

Anonim spunea...

Fursecule, sper ca "pana marti seara" inseamna "pana marti seara ora 22.00" (macar), ca sa apuce si iubitorii de fursecuri cu program extins sa se relaxeze la o plimbare de toamna cu bonus dulce. Multumesc pentru inspiratie, oricum, perioada din an e ideala pentru plimbari pe Bd. Aviatorilor.

rheak spunea...

ART IS RESISTANCE! Hahahaha. Awesome. Din pacate nu cred ca o sa ajung prin zona (predare la birou) but who knows. Foarte misto ideea :)

Bine ai revenit.

fursecul mecanic spunea...

@natalia: Adresa de mail este furseculmecanic la gmail.com, o gasesti si in textul post-ului, daca dai click unde scrie "pe mail".

@core: Foarte bine, astept pozele pe mail.

@confruntadurerea: Ma bucur ca ai facut o plimbare placuta. Aseara era si vremea perfecta pentru plimbare. In alta ordine de idei: Ar trebui sa-ti multumeasca lumea de aici de pe blog pentru ca le usurezi misiunea. ;)

@andreea m: Multumesc pentru mesaj. Tocmai de la Moscova!

@aura: Marti spre miercuri noapte, mai exact. Deci nu trebuie sa te grabesti.

Crina spunea...

acum am citit. maine dimineata fac o plimbare:D sper ca nu a dezlipit nimeni autocolantele:-s

Anonim spunea...

@fursecul mecanic: Le trimit, le trimit. Aseara, in graba nebuna, am uitat sa-i cer lui Ginger, prietena de la care am imprumutat aparatul, cablul pentru a descarca poz(n)ele. Dar curand ma duc sa-l iau. Ma bucur tare mult ca am intrat in joc, pentru prima data, tocmai ieri.

@confruntadurerea: Simpatic. Pe o banca (nu spun locul) statea un homless cu pungile agatate pe spatarul bancii ca niste sei pe cai... si eu aveam o misiune, dar cum sa deranjezi omul. Ei, mi-am zis, las' ca acum nu trebuie sa te lacomesti. Din curiozitate,totusi, am dat un ocol bancii, ca si cum m-as fi plimbat prin iarba si as fi analizat scoarta copacilor ;) si m-am uitat sa vad daca este au ba "indiciul". Nu era. Sau cel putin nu l-am vazut eu.

A fost amuzant cum gardienii se uitau destul de suspiciosi la noi - era totusi ora 12 noaptea - cum ne uitam pe stalpi si pe banci, mergand in zig-zag. ;) Trebuie sa recunosc ca la ambasada Chinei nu as fi facut poza nici daca erau 20 de "indicii".

Anonim spunea...

Am cautat de mi-a venit rau. am gasit doar 1 fursec. cred ca cineva a fost nesimtit si le-a dezlipit..

Anonim spunea...

In mica pauza in care sint, mi-am zis sa rasfoiesc blogul, sa ma uit ce cookies au fost inainte, ce etimologii, ce istorii ai gasit usw. Si ... ma uit si suspin, cu regret, ca nu te-am descoperit mai devreme. Waw! I mean wow!
(Scuze pentru comentariul off-topic.)

fursecul mecanic spunea...

@all: Diseara o sa trec si eu, sa vad care e situatia si daca intr-adevar le-a dezlipit cineva o sa lipesc altele la loc.

Anonim spunea...

Apropos, La multi ani!

ajnanina spunea...

si ce vei face daca toata lumea iesita la plimbare gaseste, pozeaza si trimite etichetele? vei coace non-stop toata saptamana ?
grea misiune, cat ar fi de dulce...

Elisa spunea...

Foarte draguta ideea... daca maine o sa fie frumos afara o sa intarzii un pic la birou :)
Am totusi o nedumerire...de ce doar saptamana asta se va aplica regimul indiciilor? De saptamana viitoare ne intoarcem la filme si muzica?
O saptamana frumoasa!

Elisa

ana spunea...

plimbarea in zig-zag a fost geniala :) impreuna cu adela, ca doua zane, o blonda si o bruneta, am dat ocol-uri stalpilor si ne-am aplecat pe sub banci... la 10 seara sub privirile uimite ale celor care-si plimbau cainii...
am gasit doar 2, deci ori suntem chioare ori chiar au fost dezlipite.
oricum, mai trec si maine :)

fursecul mecanic spunea...

@rheakurokawa: Bine te-am regasit. Abia acum am vazut comentariul tau, probabil ca l-am sarit din viteza mai devreme. Imi place citatul, e pentru cunoscatori. ;)

@all: Am fost azi-noapte la ora 1 si erau absolut toate autocolantele. Unul singur se dezlipise, dar cineva bine intentionat il lipise la loc, chiar mai la vedere decat il pusesem eu initial.

@elisa: Nu m-am hotarat inca.

@ana: Sigur ca poti sa mergi fara probleme si maine, autocolantele sunt acolo.

fursecul mecanic spunea...

@all: De dragul statisticii: pana acum am primit mail-uri intre 1 si 14 brownies.

ana spunea...

deci chiar ca am fost chioare!
si cand te gandesti ca din start am plecat de la ideea de a gasi indicii de dragul jocului nu de dragul brownies-urilor... cred ca am abordat strategia gresita :)

Anonim spunea...

Sper ca ploaia de aseara nu le-a dezlipit ca tare imi mai doresc niste brownies. Nu l-am pacalit ieri pe prietenul meu sa il scot la o plimbarica poate azi am mai mult noroc.
Rely

fursecul mecanic spunea...

@Rely: Daca nu vrea prietenul, pune pisicile la treaba, ca sa merite sa primeasca dulciurile!

Madeinbukarest spunea...

Draga Fursec,

Iti multumesc. Nu numai pentru plimbare ci si pentru distractie. A fost minunat sa scormonesc pe bulevard, sa cercetez ca un Hercule Poirot fiecare ungher din cabinele telefonice ... Iar lumea sa se uite crucita la noi (am fost cu prietena mea) si sa ne intrebe dar ce cautam ca mai erau si alti oameni care umblau cu aparate foto prin cabine telefonice ... Genial!

Sincer si eu am trait cu spaima ca antemergatorii poate le-au dezlipit. Dar dupa ce am gasit 11 fursecuri m-am mai linistit. Sunt totusi frustrata ca nu am gasit nici un abtibild cu cifra 3 si nici unul cu cifra 4. Si trebuie sa existe. Stiu eu ca trebuie sa existe. Imi vine sa o iau astazi la pas din nou ... Tare m-ar fi ajutat sa-mi ating target-ul ... (pornisem la drum cu gandul la 15 fursecuri ... dar nah ... acum sunt bune si 11 ... nu? Mmmmm abia astept ... ;)).

Laura spunea...

perfect day for a walk! sunny and windy and warm, and all the pretty autumn colours! loved it!

(trimit pozele de indata ce le descarc. :) )

hybrid_rainbow spunea...

cred ca a fost cea mai funny zi din viata mea. sigur ca nu am gasit decat cateva autocolante, deshi m-am invartit in jurul fiecarui stalp si cos de gunoi :)) ce ciudat se uitau oamenii la mine. si am maiu vazut unii care cu siguranta se uitau dupa acelasi lucru. :))
o idee geniala intr-adevar si o zi minunata pt o plimbare.

Ingrid spunea...

ce trist ca deabea marti seara am intrat sa verific fursecul si deja nu mai pot sa numar. si era si aproape de munca mea (aviatorilor). insa pt urmatorul intru in joc din timp.

Marius Zota spunea...

@madeinbukarest: am gasit eu 4 fursecuri pe un sticker asa ca ne putem intalni (eventual si cu cineva care a gasit 3) sa facem un ospat complet si pe cinste ;))

@fursecul: am fost si eu azi si cu bagare de seama am scromonit binisor si sub ochii beinvoitorilor de la poarta palatului aurit si sub ochii scrutatori ai baietilor de pe la ambasade si n-am gasit decat 5 fursecute :-D dar tot raul spre mai bine :).. cand ai putin din ceva bun il savurezi mai intens...

Crina spunea...

am fost si eu la plimbare:D am convins-o pe val( desi zicea ca-s putin sarita sa fac asta pentru niste fursecuri) si inca un amic sa dam ture stalpilor, bancilor si cabinelor telefonice. n-am indraznit totusi sa deranjez aurolacul de pe o banca( cred ca e acelasi de care se vorbea mai sus) si nici sa ma uit sub banci( eram totusi in fusta). ce mi-a placut e ca am mai vazut o tipa uitandu-se pe stalpi in timp ce eu ma indreptam spre metrou:)) a fost tare amuzant.

Anonim spunea...

Daca respectiva tipa avea chipie de gavroche gri si pulover mov,eu eram:))insotita de cel mai bun prieten si de catelul prietenelor la care stau in seara asta am plecat entuziasmata la vanatoare de fursecuri:D

Multumesc fursecule,mi-ai facut o mare bucurie azi cand am fost deprimata ca nu am inca un loc al meu in Bucuresti,ca, de,se prind greu locuri la camin si chiriile nu-s tocmai nici.Oricum,ma bucur ca am intrat in joc intr-un mod atat de placut(imi place foarte mult sa ma plimb prin zona pe jos) si abia astept urmatoarea saptamana de concursurs si fursecuri:d

Cu mare drag,Stef

Pebbles spunea...

Am fost si eu astazi la plimbare.
si a fost foarte amuzant. :) Si eu am mai vazut persoane care se uitau pe stalpi. Abia astept sa ne mai incanti cu provocari de genul acesta!

Marius Zota spunea...

Hehe... vad ca toata lumea a vazut pe altii cu ochii zgaiti pe stalpi, numai eu nu... se pare ca eram prea concentrat sa ma uit pe stalpi, cosuri de gunoi, banci (multe aveau si locatari, adik nu trecetori popositi), cabine de telefon. Cred ca fursecul si-a amplasat cateva camere prin puncte strategice iar acum se distreaza de minune.. ;)) Daca n-a facut asa, atunci tocmai i-am furnizat ideea.. ptr data viitoare.. :)

Valentina spunea...

ce-ai facut tu aici deja este un soi de performace. ar trebui mai multa promovare!
initial am ras si am injurat un pic cand m-a tarat crina sa cautam autocolante, acum imi dau seama ca este un proiect foarte reusit!!
foarte foarte...
felicitari!

Anonim spunea...

Am mers, am zambit la oameni, am mers, am obosit, am stat la o limonada, am mai mers, mi s-a facut cald, am mai mers iar si am facut poze... multe... dulci... de trimis pe mail, FOR THE FIRST TIME! da, da! in prima zi de toamna frumoasa (din aia cum aveam la 5 ani) am facut o plimbare pe Aviatorilor. Mi-ar face placere sa ne intalnim Sir Fursec :)

Andreea Demirgian spunea...

Excelent! Abia acum am aflat, dar e o idee geniala. Felicitari!

fursecul mecanic spunea...

@all: Va multumesc tuturor, atat pentru comentarii, cat si pentru mail-uri. O sa incep sa raspund individual pe mail de maine incolo.

Madeinbukarest spunea...

@ marius zota

La Palatul Aurit am omis sa ma chiorasc prea mult de prima data ... poate si pentru ca strajerii m-au privit descurajant ... Am vrut sa ma intorc ieri, sa mai caut si abtibildurile care mi-au produs frustrare caci nu le-am gasit de prima data dar, din pacate nu a mai fost timp si pentru expeditia nr. 2. Asa ca operatiunea a fost abandonata. Prin urmare, desigur ca o putem pune de-un festin :).

Daca Fursecul tot s-a gandit genial sa mute, de data asta, proiectul Mecanic outdoor, ce-ar fi ca tot de data asta sa faca si livrarea outdoor. Sa facem un picnic cu toti vanatorii de Brownies Aviatoare ... eventual in Herastrau - capat de linie pentru expeditia cu pricina ... ? Pacat ca la noi in parcuri nu este permis sa stai pe iarba ... Oricum, ce zici Fursecule ... ar fi o idee?

Marius Zota spunea...

@madeinbukarest: din umilul meu pdv e o idee chiar faina... chiar daca nu se aduna chiar toti merituosii, macar o parte din livrari le poate face intr-una singura... ca sa nu mai vorbim si despre componenta de socializare.. :)

Anonim spunea...

Ne-am plimbat, a fost extraordinar. Evident, am remarcat inca o persoana care parea la fel de ciudata cum probabil paream si noi - se uita pe stalpi, prin cabine telefonice... La un moment dat am obosit si am zis ca 12 fursecuri sunt de ajuns.

@madeinbukarest: si eu ma asteptam sa il gasesc pe cel cu cifra 3, insa...nu l-am nimerit. si sunt sigura ca era. dar...am gasit unul cu cifra 5! si nu imi venea sa cred! si unul cu 4! daca tu nu l-ai gasit pe 4(si eu am gasit 12), inseamna ca erau minim 15, si daca il adaugam si pe cel cu 3 (care sigur era pe undeva), inseamna 18! of, am ratat cateva! dar, asta este, sa ne bucuram de cele 12 care vor veni!!! multumesc, fursecule!

Madeinbukarest spunea...

@ marsius zota:

:) asteptam verdictul Fursecului.

@ aura:

Daaa si eu l-am gasit pe cel cu 5 si am chiuit ca un copil! Si am mai gasit si 2 in acelasi loc la un moment dat. Si iar am tzopait de bucurie si am pozat frame dupa frame.

Eu cred ca au fost minim 20 in total. Ca sa fie cifra rotunda ... Daca le-as fi gasit pe cele cu 3 si cu 4 eu as fi cules 18 fursecuri cu totul ... Deci cred ca sigur au fost 20 ... macar ... nu-i asa, Fursecule?

fursecul mecanic spunea...

@madeinbukarest: Intr-adevar, 20 au fost in total. Cat despre livratul outdoor pentru toti odata, e o idee foarte buna, dar din pacate inca neaplicabila, pentru ca in mod cert nu reusesc sa fac toti brownies intr-o noapte, asa ca o sa fiu nevoit sa livrez, ca si pana acum, esalonat pe mai multe zile.

ALINA spunea...

Nu-i drept, de abia acum am descoperit acest blog si numai dupa poza si salivez in disperare! Vreau si eu brownies, iubesc brownies-urile!

Voi urmari in continuare poate n-am ratat sansa!

Super idea! Felicitari!

Anonim spunea...

Tocmai am trimis mailul in care este atestata "prada" zilei de ieri. O idee foarte bine primita, un joc care ne-a facut sa ne plimbam si sa radem intr-o zi tomnatica, sa trecem prin spatele bancilor fluierand si cercetand zona, sa fim mici detectivi in cautare de aventuri. Si un premiu tocmai bun ;))
14 brownies here!:D

Anonim spunea...

da da da....iubesc dulciurileeee :). si de ceva vreme am pofta de prajituri cu fistic ...in special de pistachio macaroons, nu le gasesti in romania(am cautat peste tot). dar pe net gasesti sigur reteta. te pot ajuta cu ce vrei...reteta, ingrediente...orice...numai sa le mai simt gustul inca o data (asta pana plec in Paris...acolo le-am gustat prima data). Numai bine iti doresc!