vineri, 29 august 2008

Fursecul si Dilema Veche

Multumesc the o'connors de la comentariile la "Fursecul si Tabu", pentru ca nu aflasem nici de articolul din Dilema Veche. Si multumirile mele merg, alaturi de tot respectul, catre Andreea Pietrosel, autoarea articolului. Click pe poza pentru articolul marit.

Fursecul si Tabu

Cea mai placuta surpriza la aniversarea de trei luni: Aseara eram in ambuteiaj pe DN1 pe la Baneasa si, asa cum am obiceiul, imi citeam de pe mobil mail-urile si comentariile de pe blog. Si vad, printre altele, mesajul lui idée scandalisée, care imi scrie ca a aflat din revista Tabu despre mine. Habar n-aveam ca ar fi aparut ceva in Tabu, asa ca am mers repede la Selgros, pentru ca era cel mai apropiat loc in care aveau reviste, am cumparat numarul actual din tabu si, citindu-l nerabdator in parcare, am gasit stirea. Cei de la Tabu au facut un gest foarte frumos scriind despre proiectul Fursecul Mecanic. Le voi multumi personal ducandu-le fursecuri, ca sa nu trebuiasca sa astepte sa le impartiti voi cu ei.

joi, 28 august 2008

Motivatii primite pe mail

Astazi se implinesc trei luni de cand am infiintat Fursecul Mecanic. Cu ocazia asta am pregatit o mica parte din motivatiile primite de-a lungul timpului. Sunt cele de la inceput, non-tematice, exact asa cum le-am primit; n-am intervenit decat scurtandu-le acolo unde era necesar (marcat prin paranteze patrate). Unii din voi au fost de acord sa le apara prenumele, altii doar initiala, asa ca am hotarat sa nu complic lucrurile si sa pun la toata lumea doar initiala. Daca va recunoasteti motivatia printre ele si vreti s-o scoateti in evidenta, sunteti bineveniti. Iata partea intai, in ordine cronologica:

wow ce idee super !!! eu sunt fan fursec si cioco,m-ai agatat :)
C

Super idee! Felicitari. Sunt de exact aceeasi parere. Dulciurile industriale sunt oribile si mie una imi dau si arsuri la stomac. Asa ca fac si eu cand pot. Preferatele mele sunt clasicele choco chips cookies, care imi ies binisor. Am facut si cu faina integrala si am adaugat tarate si au iesit diferit, dar tot bune. Mai fac muffins si brownies, dar ales sunt mai mult prajituri. Te voi urmari cu atentie. Succes!
J

excelenta idee!
si eu simt lipsa dulciurilor adevarate si naturale, ma oftic sa vad ca nu exista decit 2-3 biscuit cu unt si aia super anosti, placute de susan, migdale, alune, etc... si cam atit, nu? ah, si musli
ce altceva ma exista natural?
iti doresc sa-ti iasa si cred ca o sa revin cu o comanda ;-)
N

A,ce dragut, cookies..sper sa nu pui retete care necesita skill, vreau sa le pot face si eu acasa. chiar daca nu am ciocolata cumparata via ebay:). Spor la treaba! si felicitari pentru initiativa
A

Draga Fursec Mecanic,
iti urmaresc site-ul cu interes in fiecare zi (...aproape in fiecare zi... cateodata riscul de a saliva pe tastatura e prea mare...)
in lumea anosta de la serviciu ideile tale culinare reprezinta una dintre putinele metode de a pastra interesul pentru viata...:D..acum...ca sa trec la subiect: vreau si eu parte din fursecul de inaugurare...(cativa colegi ma roaga sa scriu si in numele lor...avand in vedere ca e aproape ora 1.. si the sugar rush starts to kick in!)
asteptam materializarea acestei inintiative cu mult interes!
spor la framantat!:)

I

Trebuie neaparat sa ma inscriu pe lista de degustatori din saptamana asta!
Nu imi plac dulciurile mult prea dulci, nici cele care se pot incadra in categoria ciocolata/prajitura de ciocolata (de ex nu apreciez mascotele, ciocolatele din magazine samd), dar imi plac foarte mult fursecurile crocante care au ceva special (stafide, bucatele de ciocolata sau alune aruncate pe alocuri).
Mi se pare foarte tare faptul k blogul in sine e "Fursecul" mecanic - asta inseamna k chiar e ceva foarte bun pt mine cel putin. Sper sa vad in curand si ceva retete si sa am succes cu cele care-mi fac cel mai mult cu ochiul. As sugera sa pui totusi si ceva variante romanesti de ingrediente (ca chestia cu esenta de vailie obtinuta din baton+alcool+rabdare) - ceva accesibil oricui sa zicem.
Mult succes,
I

Salut!
Mama mea implineste in curand 70 de ani. Eu sunt in Toronto si as vrea sa ii fac o surpriza de ziua ei. Am incercat sa gasesc ceva online dar nici un cadou din cele disponibile nu mi s-a parut potrivit in afara de flori. Dar ea are gradina plina de flori, nu cred ca as reusi sa ii fac o surpriza. Dar un desert bun cu siguranta ar incanta-o.
Multumesc.

E

De ce ar trebui sa primesc si eu fursecul? Pentru ca sunt o pofticioasa fara pereche, pentru ca m-am saturat de aceleasi dulciuri fara gust de la patiserii si cofetarii, pentru ca sunt o grasa si trebuie sa ma mentin, and last but not least, pentru ca sunt departe de casa si nu stiu sa gatesc prajituri fara sa fie mama langa mine!!!! Multumesc frumos anticipat!
A

felicitari pentru initiativa! astept cu nerabdare sa faci ceva cu migdale, imi plac la nebunie, iar pricomigdalele din comert nu ma satisfac deloc. cum as putea sa mi alint papilele mele gustative cu bunatatile tale?:D
numai bine,
i

Buna ziua! V-am descoperit blogul in urma articolului din EvZ. Nu va ascund ca, la inceput, am fost intrucatva mirat: de ce ar face un om asa ceva, folosind si ingrediente din import, numai pentru a bucura papilele gustative ale altora? Dar pana la urma am inteles: cultura serviciilor nu prea exista in Romania si, de altfel, nici cultura lucrului bine facut. Asa fiind, in seara zilei in care am citit articolul din EvZ si am si vizitat blogul Dvs., iesind la o bere cu colegul E - care mi-a fost coleg pe durata pregatirii la Institutul National de Administratie si apoi "tovaras de suferinta" la Europa-Kolleg Hamburg - i-am povestit despre odiseea Fursecului Mecanic. S-a hotarat sa va scrie si, iata, acum il urmez eu. Asadar, in masura posibilului, includeti-ma si pe mine in lista livrarilor Dvs. pentru Fursecul 4. Pentru ca intr-un post anterior ati vorbit despre marzipan, cel mai bun mi s-a parut cel de la Niederegger, din Luebeck. Student pentru un an in Hamburg fiind, produsele de la Niederegger se gaseau mai peste tot, dat fiind ca orasele hanseatice sunt asa de aproape unul de altul.

Buna.
Batonul de vanilie este pentru mine ceva fascinant pe care nu l-am atins niciodata dar ma fascineaza. Nu am vazut in realitate in nici un magazin asa ceva in bucuresti.Poate ar trebui sa mai caut dar daca stii tu vreun loc te rog sa imi spui si mie.
Si revenind la blog l-am citit de la primele posturi si mi se pare o idee senzationala.
Mie imi plac biscuiti mai ales cei cu chocolate chip dar nu prea am rabdare sa bag zeci de tavi la cuptor. Asa ca admiratia mea este cu atit mai mare pentru ca stiu ce inseamna bucataria migaloasa. Asa ca ma ofer voluntar sa fiu pe post de cobai pentru productia ta de biscuiti.
Am vazut ca vrei sa stii motivatia noastra de a cere biscutitii. Pai la mine e simplu: micul dejun ar fi fff trist daca linga cafeluta nu ar exista si un biscuitel. sau mai multi. Si mai e un aspect al problemei ce trebuie luat in considerare.
Avind in vedere ca am 2 pisici care isi disputa locul de la mine din brate la cafea ar fi foarte derutate si nefericite daca in loc de frimiturile care le mai primesc din cind in cind le-as da doar cafeaua sa o miroasa.
Nu prea am talent literar asa ca ma multumesc doar sa iti citesc blogul si sper sa ma incluzi in lista de pofticiosi de biscuiti.
La revedere.

Buna,
Am gasit blogul, am citit "marzipan" si a fost deajuns.
Pe urma am vazut poze de la fursecuri si a fost deajuns peste deajunsul de dinainte.
Din cofetarii nu e nimic de mincare, de mult.
Eu sint mare consumator de dulciuri, dar de ceva timp m-am resemnat la crema de zahar ars facuta acasa, miere frecata cu unt si pus pe piine prajita si saraigli plus alte minunatii de la un restaurant turcesc din Constanta, unde ajung rar :(
Sint in Cluj, dar daca te hotarasti sa trimiti bun si aici, costul transportului ma priveste pe mine si promit sa lipesc frumos orice bucata rupta inainte de a gusta.
ZI fainaaaaaaaaa,
D

Servus,
Numele meu e M si sunt curioasa. Despre blogul tau am aflat de pe stiupecineva si mi se pare o idee destul de traznita incat sa ma intrige. Inainte de a zice ca vreau si eu sa vad cum iti ies fursecurile – chestie cu care as vrea sa termin – vreau sa iti zic ceva despre ambalaje. Am dat de italienii astia (http://www.ideem.it/en/) acum ceva vreme, iar ei ofera pattern-uri de ambalaje gratis, daca nu sunt folosite in scopuri comerciale. Cum proiectul tau nu e comercial, as zice ca merge, nu ? Ma gandesc ca ar merge mai usor comandate la o tipografie, si apoi asamblate de o echipa de entuziasti. Dat fiind ca uneori am si eu entuziasme creative in ceea ce priveste grafica, as putea incerca sa personalizez una din variantele astea de ambalaj, pe care o vei alege (jobul meu nu e de grafician, ci de arhitect, dar de, uneori mai iese si altceva). Eu am incercat cateva si chiar se asambleaza. ;-) Ceea ce nu stiu inca e cat de rezistente trebuie sa fie – cum le trimiti? Curier sau posta? Bun, acestea fiind zise te las sa decizi daca merit vreun fursec,
Toate cele bune,
M

Foarte draguta ideea ta cu prajiturelele.. si da, din pacate ai dreptate.. e foarte greu sa gasesti dulciuri bune la noi.. Eu am norocul ca o data la cateva luni, cand ajung acasa, sa ma bucur de cele pe care le face mama... si nu pot decat sa ma fiu fericita pentru faptul ca ea are o pasiune pentru asta... Asa ca astept sa ma bucur si de pasiunea ta ;) Daca ai deschis deja lista "premiatilor" cu fursecuri, indraznesc sa te rog sa ma iei in calcul... Astept un mail de confirmare, pentru a-ti da si adresa si restul datelor. Multumesc si mult,mult succes! Ai putea sa incerci sa gasesti voluntari care sa te ajute la pregatit si ambalat fursecurile, in cazul in care volumul depaseste asteptarile tale... uite.. eu ma ofer ;) (desi poate avantajul ar fi superior efortului depus.. as putea sa trag cu ochiul la retetele tale... dar putem concepe un contract de confidentialitate.. )
R


Buna,
Interesanta ideea ta de a trimite prajiturici altor semeni, in contextul lumii false in care traim. Sunt mama de gemeni, mici, nu au inca doi ani si sunt preocupata de mancarea lor, cred ca orice mama, sa fie sanatoasa, fara E-uri, proaspata, cu gust. Cea mai grea decizie in domeniul alimentar este sa aleg un produs dulce pentru cei mici. Pentru ca nu stiu sa gatesc dulciuri, pentru ca ingredientele cele bune nu imi sunt la indemana, pentru ca bunica mea care facea prajituri bune bune nu e prin zona...ca atare gasesc "salvator" de interesanta ideea ta si as vrea sa ma inscrii ca membru si sa primesc saptamanal (abonament in borcan:)) produsele tale.
In limita posibilitatilor, as vrea si fursecurile care au aparut in aceste doua saptamani, pentru ca abia acum am descoperit blogul.
Mersi si astept vesti,
R

In primul rand vreau sa te felicit.Pentru ca ai avut o idee geniala,pentru ca faci ceea ce iti place si pt ca m-am saturat de E-uri si vreau sa incerc ceva nou (bine,pt asta te felicit apriori in speranta ca voi testa (a se citi "savura" :) ) your cookies.Din cate am inteles cei care vor sa primeasca fursecuri trebuie sa-ti scrie un mesaj (ca si la interviuri: "De ce sa fiu eu THE ONE?" ).Well,sincer in primul rand e curiozitatea: tipul asta chiar e pe bune?iti trimite acasa fursucuri si tu platesti cat vrei?Adica,suntem totusi in Romania so..mi se pare de apreciat increderea ta .In al doilea rand vreau sa vad diferenta intre chestiile alea la cutie,cu multe E-uri si ceea ce faci tu...Hai,ca incepe Kong Fu PANDA si tb sa fac popcorn :) seara buna!

Draga Fursecule Mecanic,
Initiativa ta e absolut geniala si te felicit pentru ea. The chocolate chip cookies (mai precis poza si post-ul de pe blog) m-au facut sa inghit in sec si sa ma duc instant in bucatarie sa prepar o prajitura. :) Cel mai mult apreciez grija cu care iti selectezi ingredientele si faptul ca nu dai retele pe blog. Te sustin in totalitate... am adaugat pe blog widget-ul, curand voi si dona pentru ca vreau sa te vad rezistand cat mai mult. Felicitari si la cat mai multe prajituri, fursecuri, biscuiti si alte dulciuri care sa-ti lase gura apa.
Succes in continuare,
A

mesaj de la userita "departe":
In primul rand, trebuie sa spun ca m-am topit de pofta de cand ai inceput sa faci fursecuri si ma gandesc cu jind la ce bune trebuie sa fie. Mi se pare fantastic ce faci, ideea in sine de a face bunatati si de a le distribui pe gratis, de a depune efortul necesar producerii si livrarii doar pt a face o placere oamenilor este extraordinara. [...] Din pacate, eu locuiesc in perfidul Albion si deci ma voi multumi ca pana acum privind la poze. Stiu ca nu livrezi in afara tarii, si de asta as dori sa te rog daca poti sa livrezi niste fursecuri parintilor mei, care sunt in Bucuresti. La inceputul lui august se implinesc niste ani de cand am plecat din tara si stiu ca le e dor de mine, de asta ma gandesc ca fursecurile de la tine le-ar face placere. [...] As avea o mare rugaminte la tine, daca ai putea pune inauntrul cutiei (sau oricarui alt ambalaj pe care alegi sa-l folosesti) un bilet pe care sa scrii "O mica surpriza de la fiica preferata". Este vorba de o gluma intre noi, legata de faptul ca sunt singura la parinti si deci evident copilul preferat... Ma gandesc ca fara asta ar fi mult prea surprinsi si ar lua cookies-urile ca pe o farsa.
--------
(Am dus cookies acum o ora si ceva, a trebuit sa-i las la usa, pentru ca nu era nimeni acasa, dupa care am primit foarte prompt confirmarea de la "departe"):
Fursecule, stii expresia aia ca "ce usor poate fi facut un om fericit"? Ei bine, pe mama poti sa o pui in undita si sa prinzi peste cu ea, asa de incantata este de cadoul de la tine. Citez din mailul pe care mi l-a trimis chiar acum: "Draga mea La 18.05 am ajuns acasa si de clanta era prins un cadou de la fiica preferata . Bine inteles ca l-am deschis si pe el scrie "Fursecul Mecanic" si sint niste fursecuri inauntru !?!?!? Astept lamuriri ? Cine le-a adus ? Sint cumva facute de voi ? Sint comestibile ? Astept sa vina si tata sa i le arat si lui."
Multumesc mult de tot, le-ai facut o mare placere, am vorbit cu ea acum la telefon si intreband daca le-a gustat mi-a raspuns ca nu, il asteapta in continuare pe tata, sa le vada si el inainte......
---------------

miercuri, 27 august 2008

Ati decis: Rugelach cu marzipan, alune si mac sau gem

S-a incheiat sondajul, iar primele trei ingrediente votate de voi isi vor gasi locul in Fursecul 11: marzipan, alune/nuci (o sa optez pentru alune de padure) si mac sau gem. Am scris mac sau gem, pentru ca o combinatie de marzipan cu alune si mac ar genera o umplutura prea uscata. Pe de alta parte, patru ingrediente ar fi prea mult, asa ca cei care vor raspunde corect la intrebarea din saptamana asta vor putea opta intre: 1) marzipan, alune si mac sau 2) marzipan, alune si gem. Personal, as opta pentru varianta a doua.
Tema pentru Fursecul 11 vine tot din zona filmului. Pentru ea m-a inspirat o ruda apropiata, care mi-a spus ca degeaba am facut facultate si am lucrat in televiziune daca am ajuns sa dau fursecuri pe gratis ca un aurolac. Nu incercati sa intelegeti ce vrea sa zica cu asta; nici eu n-am inteles si cunosc persoana respectiva de cand ma stiu.
Dar iata tema: Un mare actor s-a retras din viata publica pentru un timp, perioada in care a lucrat ca ucenic la un maestru pantofar italian. Cine este actorul in cauza? Raspunsurile aici, la comentarii, pana joi 28 august, ora 23:00.
In alta ordine de idei, as dori sa le multumesc Metropotamilor pentru ca au fost minunati ca intotdeauna si au scris (din nou) despre fursecurile primite. Nu, nu i-am mituit cu fursecuri gratis, ci un membru al echipei lor redactionale a raspuns corect la tema Fursecului 10.
PS: Da, pantoful din imagine e comestibil.

luni, 25 august 2008

Fursecul 11 - Rugelach

Se spune ca in Israel orice bunica are permanent niste Rugelach pregatit pentru vizite neasteptate. Nu sunt o bunica evreica, dar imi place gastronomia evreiasca si nenumaratele ei influente la nivel mondial. La Paris exista senzationalul magazin galben, unde de peste 100 de ani se vand lucruri greu de descris in cuvinte, atat alimente de baza cat si mancare gatita dupa retete inspirate din viata evreilor din toata lumea (de apreciat faptul ca au salata de vinete facuta dupa o reteta romaneasca, lucru si mentionat de altfel atat pe site, cat si in magazin). La noi nu stiu decat de existenta unui restaurant cu specific evreiesc in Bucuresti, pe strada Eminescu, unde am fost de patru sau cinci ori si de fiecare data am plecat dezamagit. Inapoi la רוגלך al nostru: reteta este generoasa si-ti permite sa optezi pentru o mare varietate de ingrediente ca umplutura, printre care scortisoara (obligatorie), nuci sau alune (aproape obligatorii), stafide, gem, ciocolata (mai rar intalnita), mac, crema de alune sau chiar marzipan. Din clipa asta pana marti seara aveti un sondaj in sidebar, cu ajutorul caruia voi hotarati cu ce sa fie Rugelach-ul din saptamana asta. Marti noapte, dupa incheierea sondajului, o sa anunt si tema saptamanii.

luni, 18 august 2008

Fursecul 10 - Outrageous Chocolate Cookies

Marie Rudisill, cunoscuta drept "The Fruitcake Lady", este o personalitate TV legendara in America. Dar probabil n-aveti de unde sa o stiti. In plus, ea este si matusa lui Truman Capote. Pe el ar fi bine sa-l stiti, daca vreti ca Fursecul 10 sa ajunga la voi. Nu e un fursec in stilul clasic, e un hibrid intre un cookie si un brownie, e plin de ciocolata topita si bucati de ciocolata de mai multe tipuri si de diferite procente de cacao. E foarte concentrat, motiv pentru care nu o sa primiti decat putine bucati. E o nebunie cum, in mod cert, n-ati mai mancat pana acum. Si ca sa nu lungesc tensiunea: vreau sa-mi scrieti la comentarii, pana miercuri 20 august, ora 23:00, o fraza sau mai multe care sa constituie citatul preferat din oricare povestire scurta a lui Truman Capote. Cei pe care ii voi alege vor fi contactati pe mail sau pe blogurile lor. Multa bafta.

duminică, 10 august 2008

Fursecul 9 - White Chocolate, Apricot, Almond Chunk Cookies

Fursecul 9 va fi, asadar, plin de ciocolata alba Callebaut, caise uscate, zahar brun si bucati de migdale prajite. (Si, evident, extract de vanilie bio.) E din nou o reteta americana, ceea ce inseamna ca textura fiecarui cookie va fi crocanta la exterior si moale catre interior. Si pentru ca am scris ca vor continua fursecurile tematice, iata despre cine discutam saptamana asta: Daniel Craig. Avem doua variante: il stiti doar ca James Bond in "Casino Royale". In cazul asta, imi pare rau, nu va calificati pentru Fursecul 9. A doua varianta, din care voi alege pe cei care vor primi fursecuri: il stiati si inainte sa-l joace pe Bond. Sau: dupa ce ati vazut "Casino Royale" ati fost curiosi sa aflati mai multe despre Daniel Craig si ati inchiriat/cumparat/luat de pe internet si filme in care i-a fost permis sa arate ce actor bun e cu adevarat. (Sa nu fiu inteles gresit: sunt unul din cei mai mari fani de Bond-uri inca de mic, dar nici un actor talentat nu se poate dezvolta la potentialul sau deplin atunci cand joaca intr-o franciza asa cum este cea inventata de Harry Saltzman si Albert Broccoli.) Asadar, ce filme ati mai vazut cu Daniel Craig si de ce v-au placut sau, dimpotriva, nu v-au placut?
LATER EDIT: Am uitat sa precizez ca primesc comentarii, ca de obicei, pana marti 12 august, ora 22:00.

sâmbătă, 9 august 2008

Fursecurile tematice, motivatiile si abonamentele

Pentru ca nu am detaliat destul de clar schimbarile aparute odata cu Fursecul 8, iata un post separat pe tema asta. In primul rand, am hotarat ca de acum incolo sa am o tema saptamanala pentru fiecare fursec in parte. De cele mai multe ori, temele vor fi legate de fursecul respectiv (asa cum a fost cazul retetei lui William Shatner). Ce inseamna asta pentru doritorii de fursecuri? In primul rand, nu mai exista abonati in sensul de pana acum, cand abonatii au scris la inceput o motivatie care mi-a placut, si-au exprimat dorinta de a fi abonati si asta a fost tot. Pentru ca motivatiile lor m-au convins, le-am confirmat ca au devenit abonati. Sau pentru ca adaugasera widget-ul la ei pe blog. Cei care intrau pentru prima oara pe blog sau care nu scrisesera motivatii destul de convingatoare trebuiau sa se manifeste intr-un fel sau altul la fiecare editie de fursec pe care voiau sa o primeasca, urmand ca eu sa ii accept sau nu, de la caz la caz, de la saptamana la saptamana.
De acum incolo, abonatii si cei nou veniti sau nehotarati sunt toti egali. Toata lumea care isi doreste fursecul saptamanii va trebui sa intre pe comentarii si sa confirme/demonstreze ca este in tema. Credeti-ma, se simte daca cineva nu stie despre ce e vorba si incearca sa ne pacaleasca pe toti ceilalti ca ar sti. De altfel, saptamana asta toata lumea a dat dovada de un mare bun simt si nimeni n-a incercat sa dea o impresie falsa, pentru asta va si multumesc tuturor si sper ca lucrurile vor continua in nota asta placuta.

vineri, 8 august 2008

Fursecul si Antena 3

Duminica 10 august, la emisiunea "Saptamana de Stiri" prezentata de Alice Iacobescu si Vlad Petreanu pe Antena 3 (16:00 - 18:00) o sa se vorbeasca si despre Fursecul Mecanic. Emisiunea e in direct, o sa fiu unul din invitatii din studio.

Extract de vanilie bio

Am primit in seara asta de la Cristi, unul din sustinatorii blogului, ceea ce mi-am dorit de mult timp dar n-am avut niciodata: Extract natural de vanilie, complet bio. In post-ul despre vanilie am dezbatut deja problema, asa ca acum ma rezum doar la a-i multumi lui Cristi ca a adus sticluta tocmai din America si la a va avertiza pe toti ca, incepand cu Fursecul 9, toate retetele care vor contine vanilie vor avea un gust si mai bun decat pana acum. Stiu, e greu de crezut, dar asa va fi. Dupa ce l-am primit, m-am grabit sa pozez lichidul magic imediat cum m-am urcat in masina:

luni, 4 august 2008

Fursecul 8 - William Shatner's Cappuccino Muffins

Stiati cine e William Shatner? Atunci sunteti un pas mai aproape de a putea primi Fursecul de saptamana asta. Reteta nu-mi apartine, ea este a lui Shatner si nu o sa accept decat motivatii de la cei care stiau deja cine este domnul in cauza. N-are rost sa mergeti repede pe Google si sa-l cautati, fiindca Fursecul 8 este pentru cei care nu afla abia acum despre Shatner (si asta o sa fie usor de detectat, credeti-ma). Putina lume stie ca el este cunoscut si drept autorul unei retete de muffins. Muffin-ul in cauza are in nume si componenta "cappuccino" pentru ca reteta contine mult lapte, cafea si un pic de scortisoara, printre ingredientele mai importante. Eu am adaugat bucati de nougat sau de ciocolata cu lapte, dupa norocul fiecaruia dintre voi (loturile cu ciocolata si cele cu nougat nu vor fi marcate in nici un fel, o sa fie o surpriza). Si, ca sa nu zica nimeni ca e prea dificil sa obtii Fursecul 8, sunt generos si accept si motivatii din partea celor care - poate - nu stiu cine este Shatner, dar stiu cine e domnul de pe widget-ul nou din sidebar. La fel ca si mai sus, atentie: nu voi putea fi pacalit usor. Multa bafta si astept motivatiile aici la comentarii pana maine (marti) la ora 23:00.

sâmbătă, 2 august 2008

Fursecul si RFI

RFI, adica Radio France International (a nu se confunda cu RRI, postul de radio la care am fost invitat la inceputul saptamanii). Andreea este reporter la RFI Romania (Bucuresti 93,5 FM, Iasi 97,9 FM, Craiova 94 FM, Cluj 91,7 FM) si m-a insotit la livrarile pentru Fursecul 5, dupa care a pregatit un material de 6 minute, care o sa fie difuzat in zilele urmatoare pe post. Pentru cei care nu au rabdare, iata link-ul catre download-ul direct: http://s4.transfer.ro/storage/6b04232056.zip

LATER EDIT: Iata si link-ul catre emisiunea de la RRI, de pe 28 iulie (atentie, fisierul are 54 MB): http://s3.transfer.ro/storage/2828aa524c.zip