luni, 22 februarie 2010

F34 - Tarta *simpla* de vanilie. Cremoasa si pufoasa.

E timpul pentru lucruri simple. Vanilia: ce poti spune despre ea, altceva decat v-am povestit acum doi ani (in post-ul despre vanilie si vanilina)? Poate faptul ca nu seamana cu nimic, faptul ca nu poate fi cu adevarat inlocuita cu nimic, faptul ca trei sferturi din retetele de dulciuri pe care le-am intalnit in scurta dar intensa mea existenta contin vanilie si ar fi pierdute fara ea? Mai mult ca sigur ca am putea vorbi ore in sir pe tema vaniliei, am putea detalia, cerceta, intreba, am putea face scheme pe whiteboard-uri, am putea aduna rude, prieteni, vecini, am striga idei in gura mare, in fine, am ajunge la limitele controlului, dar nu asta e scopul Fursecului Mecanic, dupa cum poate va aduceti aminte.
Precum in cazul tuturor lucrurilor puternice de sine statatoare, si vaniliei ii sta cel mai bine singura. De data asta, intr-o crema catifelata, parte a celei mai pufoase si gustoase tarte de vanilie pe care ati mancat-o vreodata.
Nu se poate cumpara, se poate doar castiga. Pentru ca tarta *simpla* de vanilie este Fursecul 34, iar indiciul cu care incepe cautarea este urmatorul:
Ce limba nu trebuie sa stie personajul principal al unui film, asa incat sa existe garantia ca toate celelalte personaje ii pot incredinta indicii? (Nu in general; fac referire la un film anume.)
Raspunsurile, fara teama, la furseculmecanic@gmail.com, pana pe 26 februarie, seara. Cine nu stie limba, dar stie filmul, va fi considerat ca facand parte din tabara celor buni.

PS: Hai Rely, curaj, ca-i mai simplu ca la F33. ;)

15 comentarii:

drudu spunea...

film, nu serial?

fursecul mecanic spunea...

@drudu: Film, nu serial.

nzdrvn spunea...

cam greu de data asta.

fursecul mecanic spunea...

@Maria: Bine ma, voi ati rezolvat primii F33 si acum imi spui ca asta-i greu?
Atentie la tot post-ul, trebuie citit de sus pana jos cu atentie, fiindca in el se afla deja parte din rezolvare.
Avem pana acum o persoana care a rezolvat primul indiciu.

Andrei spunea...

Persoana care a rezolvat a primit un raspuns afirmativ pe mail?

fursecul mecanic spunea...

@Andrei: Nu, raspunsurile vor veni pe mail abia dupa expirarea termenului-limita.

fursecul mecanic spunea...

@all: Oricum, merge bine: deja patru oameni au rezolvat primul indiciu!

nzdrvn spunea...

ha! gata, ne-am descurcat si noi :D

Alex spunea...

se pare ca voi visa si saliva la tarta. incep sa cred ca nu mai merit fursecuri mecanice. ca nu sunt in stare sa rezolv indiciile

Anonim spunea...

Mi-au povestit niste prieteni despre fursec, chiar inainte sa pleci cu ei am fost la o cautare pe la bioterra si am zis ca atunci cand te intorci in tara ma apuc si eu dar filmul m-a batut. Chiar sunt curios

Bohemian Palace spunea...

Pana la urma care era fimul/limba?

fursecul mecanic spunea...

@Bohemian Palace: Maine se publica rezultatele.

fursecul mecanic spunea...

@all: Spaniola era limba, "The limits of control" era filmul. Felicitari celor care au rezolvat indiciul, il vor primi pe urmatorul pe mail catre mijlocul saptamanii.

Anonim spunea...

trecu si saptamina si al 2 lea indiciu nu a aparut inca. mai asteptam?
rely

fursecul mecanic spunea...

@rely: Da, mai asteptati.