Mi-ar face o placere enorma sa va povestesc tot ce mi s-a intamplat in ultimii ani, dar mi-e teama ca ar iesi o postare gigantica, pe care lumea cu attention span-ul din ziua de azi nu ar mai suporta s-o citeasca. Asa ca va scriu pe scurt, urmand sa detaliez in urmatoarele postari.
In cei aproape doi ani de stat in Scotia, am facut cookies, brownies si diverse alte dulciuri pentru cafenele din Edinburgh, unde produsele au fost primite cu bratele deschise, atat de catre patronii de cafenele, cat si de catre publicul mancator (si mancacios). In mod ciudat, doua dintre cele mai mari cafenele pe care le numaram printre clienti au dat faliment in 2013 la cateva saptamani distanta, lasandu-ma cu niste costuri foarte mari, pe care nu le mai puteam acoperi cu clientii ramasi. (Am zis deja ca Edinburgh este, pe cat de frumos, pe atat de mega-scump? Inclusiv pentru localnici, nu doar pentru turisti. Chirii, utilitati - atat private cat si comerciale - enorme.) Dar Scotia - superba. Daca as putea, m-as intoarce acolo fara sa stau pe ganduri. Le tin pumnii sa-si recapete cat mai curand independenta si sa ni se alature in UE, acolo unde le e locul.
Asadar, disperat de costurile insuportabile din Scotia, m-am intors la Berlin, de unde am plecat in Italia, in Liguria, dupa care m-am mutat in Piemonte, unde am stat cativa ani buni. In tot timpul asta, am avut diverse mici colaborari (si cand spun mici, ma refer la nivel de micro-cafenea de sat undeva prin superbele dealuri ligure, o zona absolut non-turistica), culminand cu o dorinta de deschidere a unui spatiu propriu de coacere si vanzare de cookies la Torino, care insa nu s-a mai concretizat.
Nu ma mai tinea nimic acolo, drept urmare am plecat catre alte proiecte, in Franta, unde sunt si acum.
Un comentariu:
Te urmăresc de când făceai fursecuri in Berlin, cu căutatul lor etc. Mă bucur nespus că ai scris și îți doresc mult succes oriunde ai fi! Ein Gruß aus Berlin
Trimiteți un comentariu