marți, 29 iulie 2008

Mail - nu, Comment - da

Nu e corect. Tin pentru mine toata corespondenta, toate motivatiile pentru fursecuri, toata frumusetea comunicarii cu voi. In timp ce eu am o activitate intensa pe mail, lumea nu vede aici decat o parte infima a vietii blogului. Si asta nu-mi place, pentru ca tocmai transparenta comunicarii si crearea unei comunitati a amatorilor de fursecuri in care sa ne cunoastem intre noi stau la baza Fursecului Mecanic. Asa ca incepand cu astazi, prima zi din cea de-a treia luna de existenta a blogului, voi accepta motivatii numai sub forma de comentariu, direct pe blog. Daca cineva imi va scrie din greseala in continuare pe mail, imi voi permite, cu un decalaj de 24 de ore, sa public mesajul pe blog, sub forma de comentariu si sub numele persoanei care mi-a scris mail-ul. (Evident, daca persoana respectiva nu doreste sa-i fie publicat mesajul, are cele 24 de ore la dispozitie pentru a-mi transmite asta pe mail. Dar, prin asta, va risca sa faca nota discordanta fata de restul lumii.)
Asadar: astept toata corespondenta, pareri, motivatii, cereri, plangeri si tot ce mai simtiti nevoia sa-mi trimiteti, direct aici, la comentarii. O mica stimulare: O data pe luna o sa aleg cel mai interesant comentariu (nu, nu exista un set de reguli dupa care ma orientez). Cine il va fi scris va avea voie sa aleaga Fursecul saptamanii urmatoare.
PS: As vrea sa pun pe blog, intr-un post dedicat, si mail-urile pe care le-am primit pana acum. Daca cineva din cei care mi-au scris are ceva impotriva publicarii mail-urilor din trecut, va rog sa-mi transmiteti asta (pe mail, culmea) pana pe 31 iulie ora 23:00. Multumesc si ne vedem cu totii aici, pe blog.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

Bine ca ai spus-o tu. Chiar ma gandeam ca toata treaba asta misto risca sa se transforme intr-un delivery service la care poti comanda pe mail. Si nu asta este ideea.

Anonim spunea...

Si eu ma intrebam de ce ai vrut sa primesti cererile pe mail si nu prin post-uri publice. Eu nu am nimic impotriva publicarii motivatiei mele, cu dorinta de a nu publica partile in care am specificat numele reale! :) Chiar sint dezamagita de faptul ca nu am fost acceptati pentru degustarea fursecului 7. Nu-i nimic, am facut un tort care m-a chinuit o gramada si a iesit ... cam "scarbos".. :D ,dar intentia conteaza, nu? :))

rheak spunea...

haha *hugs raluk68* torturile sunt tricky intai ies scarbos (mai ales daca folosesti gelatina) si dupa aia din ce in ce mai bine. mult succes cu ele.

si da, fursecule, probabil e mult mai bine asa. transparent, clar etc etc etc. mi-ar fi placut si mie matcha, but oh well. :D cred c-o sa-mi comand si je niste praf magic verde. nu de alta, dar vroiam de mult, si daca tot ai facut tu primul pas, i should put my fears aside si voi incerca.
o saptamana frumoasa in continuare :)

fursecul mecanic spunea...

@raluk68: Numele reale nu vor fi publicate, evident. Cat despre acceptare, nu trebuie sa fii dezamagita; exista si fursecuri viitoare la care poti incerca.

@rheakurokawa: Sunt convins ca ti-ar fi placut matcha, de asta si esti pe lista pentru Fursecul 7, pentru ca motivatia trimisa mi-a placut. Dar stau inca pe ganduri daca sa vin sau nu, avand in vedere ca m-a ingrozit data trecuta cand am fost la tine la job cu Fursecul 5. Nu de altceva, dar nu sunt obisnuit nici sa fiu tinut in fata usii ca postasul care aduce pensia (de fapt, stai - si el e poftit inauntru), nici sa nu imi raspunda cineva la salut (vezi sefa ta), indiferent cata treaba ar avea. Asa sunt eu, mai de moda veche: imi plac cei sapte ani de-acasa.

Anonim spunea...

Buna. Ca de obicei citesc ff tirziu noutatile de pe blog. Eu as dori fursecul verde si promit sa te primeasca direct pisicile in camera lor si sa stati de vorba dar nu stiu daca ne mai putem inscrie pe lista de verzituri. Merci oricum. Salutari de la Minnie si Patrik pt ca asa se cheama pofticiosii mei.

andreea spunea...

auzi fursecule ca ma enervasi. nu vrei sa fii tinut la usa dar nici nu vrei sa intri la un suc o cafea ceva; mereu m-ai refuzat, acum cine este gica contra ai?:)))

fursecul mecanic spunea...

@blunite999: E tarziu, din pacate. Cred ca cele doua pisici vor trebui sa rabde pana la fursecul urmator.

@andreea: Cum bine ai observat, ceea ce conteaza este invitatia facuta. Daca eu optez sa intru sau nu, asta deja e nesemnificativ si tine, de obicei, de prea putinul timp pe care il am la dispozitie din cauza numarului mare de livrari pe care trebuie sa le onorez.

Anonim spunea...

Nu imi vine sa cred ca cineva te-a tinut la usa, nu imi vine sa cred ca cineva nu te-a salutat. Asta ar fi a doua experienta urata a ta, nu? Dupa aiureala cu fata aia care s-a simtit jignita ca nu i-ai dat borcan.

Intentia conteaza la treaba cu invitatul la o cafea (la salutat nu mai zic), faptul ca tu refuzi sau nu este alta poveste.

Si tocmai cineva care-l are la "interests" pe Robin Finck sa faca asa ceva. Tocmai cineva care-l admira pe Robin Finck sa te tina la usa. Sa stii ca nu toti fanii unui membru Nine Inch Nails sunt asa.

rheak spunea...

Deci eu acum ce sa mai zic. Daca a mai fost bagat si Robin Finck in asta, si NIN... Do not question my love pentru Robin, ever, pentru NIN sau Fursec.

Dan, cred ca stiu cum te-ai simtit pentru ca si eu m-am simtit la fel de prost. Colegii mei nu stiau foarte multe, mai ales sefa pe care nu vreau s-o critic in direct pentru ca ar fi un fel de backstabbing din partea mea si cu cat admir transparenta si ideea cu "we're all friends here" nu vreau sa se transforme totul intr-un fel de Jerry Springer show. In apararea ei as zice doar ca era la telefon si ca e cam rece uneori. Asta nu face mai scuzabila toata chestia insa. Imi pare rau ca s-a intamplat asa tot si ti-am scris si in mail, probabil ca nu am punctat suficient CAT de prost m-am simtit eu ca am facut asta si le-am permis si lor sa faca asta. Am urmarit de la inceput siteul si imi place demersul, daca are vreo importanta m-am certat si cu ai mei pe idealuri si pe demersul asta. De asta imi cer scuze si acum, nu pentru fursecuri, ci pentru ca te-ai simtit prost si te-ai suparat. De altfel, si aici daca am scris am scris mai mult din dorinta de a sprijini si de a incuraja si pentru ca pe mine ma umple de bucurie cand cineva face ceva, si nu pentru fursecuri. Pentru mine nu a fost niciodata despre fursecuri. Ele au fost un bonus. In rest nici nu stiu ce sa zic. Imi pare rau nu pare suficient, sa incep sa explic cum e la biroul nostru de arhitectura si stresul in care suntem non-stop nici asta nu ajuta, pentru ca o sa zici ca a fost mitocanie, si probabil ca sunt de acord cu asta insa. Probabil a fost gresit din partea mea sa te chem la job. Nu stiu. Am gresit si tu ai suferit. Asta-i tot ce stiu, si imi pare rau. Sper sa intelegi macar asta.

cu mult drag in continuare a ta, silent fan,

rhea


ps:Ceilalti fani Robin Finck/NIN sa ma contacteze pe profil inainte sa ma judece bitte, oricat cred ei ca ma cunosc.

fursecul mecanic spunea...

@confruntadurerea: Ai inteles exact. Da, a fost a doua experienta neplacuta. Stiu foarte bine cum sunt fanii lui Finck si cei NIN in general (pentru ca sunt unul din ei) si asta am descoperit pe pielea mea (la figurat), cand am avut extraordinarul noroc sa-i vad live la Bratislava (din pacate, Finck era in perioada non-NIN; ma bucur ca a revenit, dar nu dezvolt aici, pentru ca e offtopic). Tot offtopic: Sunt si un mare fan al blogului tau, nu doar al NIN.

@rheakurokawa: Acum m-am lamurit si am inteles ca si tu te-ai simtit (macar) la fel de prost ca mine. Situatia a fost cu atat mai ciudata, cu cat eram insotit si de o jurnalista care scrie un feature extins despre Fursecul Mecanic (am mai amintit despre ea) si care voia sa vada ce fel de oameni primesc fursecurile. In fine, ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda si ca problema a fost elucidata. Asa ca pregateste-te pentru Fursecul 7 de saptamana asta.

rheak spunea...

Imi pulseaza capul de rusine acum. As fi vrut sa aflu altfel de the whole NIN/Finck connection, ca asa parca doare si mai tare, dar o merit. Sper ca domnisoara aceea sa nu fi catalogat pe toata lumea la fel cu mine. Acum imi cer scuze si ma retrag intr-o gaura mica si intunecata pana-mi trece rusinea.

mersi ca m-ai ascultat.

Penny spunea...

Draga Dan,

Scuza-ne te rog ca n-am mai dat nici un semn dar au fost cateva saptamani confuzante si ametitoare. Te asteptam ca intotdeauna zambind because sometimes your sweets make our day si daca am "pierdut cursa" pentru fursecul numarul 7 poti sa fii sigur ca la urmatorul vom fi pe faza and we'll fight pentru portia noastra. :)
Andreea, Ion si cei doi motani

fursecul mecanic spunea...

@penny: N-ati pierdut cursa. Ba dimpotriva: am in fata mea ultimul pachet ramas de dus in seara asta, pe care sunt scrise numele voastre, asa ca am o presimtire ca peste vreo ora o sa ajunga la voi Fursecul 7.

Anonim spunea...

@rheakurokawa: felul in care ai raspuns ma face sa imi dau seama ca esti un om foarte misto.

Carmen spunea...

Buna,merge treaba? am trecut sa te salut :) dupa comentarii s-ar zice ca e bine,uneori am senzatia ca e foarte obositor ceea ce faci,de unde atata energie? pacat ca unii sunt suspiciosi dar pana la urma e problema lor,majoritatea insa te apreciaza si asta conteaza :)

Zaha-not suga',nor zaha(r) spunea...

am descoperit abia ieri bloggul tau incantator.te admir pentru increderea pe care o acorzi oamenilor,si m-ai impresionat intr-un mod ce depaseste limitele poftelor culinare.
sper sa continui cu experimentul mult timp de acum incolo,atat pentru educatia si speranta pe care le adaugi in compozitia fursecurilor,cat si din simplul motiv ca imi doresc ca,dupa ce voi fi studenta in Bucuresti din toamna,sa am poate ocazia de a merita un biscuite.

Anonim spunea...

N-as vrea sa-mi apara adresa.
In rest, toate cele bune si la cat mai multe fursecuri!

Anonim spunea...

Te rog sa imi citesti macar e-mail-ul! Cel care e semnat "Matilda". Spor la creat fursecuri si pofta mare celor care le primesc.

fursecul mecanic spunea...

@all: Pentru a clarifica lucrurile: nu voi publica adrese, nume intregi, alte detalii personale ale celor care imi scriu. Mesajele vor aparea exact ca si comentariile obisnuite la post: cu prenumele sau nickname-ul si atat. Cei care nu vor sa apara nici macar cu prenumele (asa cum mi-au scris cativa), vor aparea doar cu initiala prenumelui.

stiupecineva spunea...

vreau si eu fursecuri verzi!!!
eu stateam linistita crezand ca am "abonament" ;P

fursecul mecanic spunea...

@dix: Stiai bine ce stiai, pentru ca livrarea la tine e deja programata pentru maine.

fursecul mecanic spunea...

@all: Inca o precizare necesara: Evident ca eu o sa selectez din mesajele primite si o sa pun doar o parte din ele, ca sa nu iasa sectiuni kilometrice de text. Va fi un "best of" al mailurilor primite.

irinamo spunea...

hah..abia acum am vazut postul..:D

Anonim spunea...

Salut... Bravo, omule, ti-am citit tot blogul si acum am o nelamurire. Mai e valabil primul post? Cum se face, pana la urma? Sunt un pic confuz, atata tot. Si iti urez mult succes in continuare. :)

Adresa mea de mail o gasesti la sectiunea "About Me" din blogul meu, poate imi scrii acolo, ca deseori uit sa verific daca primesc raspuns pe un blog, altul decat al meu.