vineri, 4 iulie 2008

Nu intotdeauna e de bine

Vreau sa fiu corect si sa mentionez ca nu toata lumea cu care am intrat in contact, respectiv careia i-am livrat fursecuri, a fost multumita. Din toti cei care mi-au scris, o persoana a fost nemultumita si, in spiritul corectitudinii, voiam sa va anunt lucrul asta.
Inainte de a le primi, mi-a scris:
"Mi pare mai mult un experiment psihosocial - asta in corelatie si cu numele ales (vezi "portocala mecanica") - experiment al carui ipoteza e ca un comportament invatat social (behaviorism - reflex conditionat ca in "portocala") tinde sa se manifeste in ciuda libertatii fundamentale de a alege. (sa platesc sau sa nu platesc..., reflexul ma face sa platesc). Am innebunit eu cu licenta asta sau tu chiar ti-ai propus cu pasi mici sa iti construiesti o afacere?", la care i-am si raspuns: "Nu imi construiesc o afacere. Nu as face-o asa, as alege modalitati de marketing (fie el si viral) care sa nu implice experimente psihosociale atat de 'twisted'. Este un experiment din cu totul alt punct de vedere, daca vrei, un experiment care vizeaza mai degraba latura morala a societatii romanesti, nu mecanismele ei psihosociale."
Apoi ne-am intalnit, a fost profund nemultumita de faptul ca nu a primit fursecurile intr-un borcan, m-a intrebat, mai in gluma, mai in serios, daca nu-s otravite si la cateva ore mi-a scris: "Ma bucur ca ne-am intalnit dar as vrea sa iti spun ca nu sunt incantata de produs. Ma asteptam sa fie altceva, nu mai dau amanunte. Sper sa nu te superi daca nu iti fac reclama in continuare pe blog, si poti sa ma scoti de acolo din widget daca ai cum." (Despre bilele de marzipan era vorba.)
Nu toata lumea primeste borcanele de sticla, asta e un lucru stiut. Eu hotarasc cine primeste ce fel de ambalaj, asa cum am mai precizat pe blog. Unii primesc fursecurile in plicuri, altii in cutii, altii in borcane. Cei mai putin inspirati nu le primesc deloc.

11 comentarii:

Unknown spunea...

Hmmm...ciudat ca cineva chiar s-a gasit sa critice aceasta idee absolut minunata! Dupa ce ca, tipul acesta de gesturi frumoase se intalneste rarissimo la noi, nici nu sunt apreciate!
Well...ce pot spune, pierderea lor!
Insa paranoia nu cred ca survine totusi din cauza licentei...si eu lucrez o gramada in perioada asta pentru licenta, am muncit ca si project manager in cea mai mare multinationala de FMCG si in acelasi timp am dat examene pentru masterul la care voi pleca in Anglia, etc si totusi "fursecurile mecanice" imi aduc mereu un zambet pe buze si bucurie papilelor mele gustative! 'Om fi noi ocupati nevoie mare, dar trebuie sa ne si bucuram de viata, nu?
As mai vrea sincer sa adaug ca, din cate am observat si citit, abonatii fursecului au si o anumita conditie umana deosebita (per ansamlu). De aceea stiu sa aprecieze adevarata semnificatie a unui gest plin de bunavointa.
Iar pe cat sunt de delicioase toate aceste minunatii de fursecuri, pe atat de frumos este faptul ca impartim cu totii ceva, ne bucuram impreuna - chiar daca separat, si ajungem sa ne amintim de copilarie datorita lui Dan. Multumim pentru ideea ta, pentru dedicatia ta si sacrificiile facute!
Ah si...te rugam deschide-ti un business!!! Pentru ca meritam! :)

Carmen spunea...

E un lucru stiut ,nu suntem toti la fel, avem unghiuri diferite din care vedem si analizam prin prisma propriei experiente de viata marcati sau nu de anumite trairi, de aceea e bine c-ai scris despre asta ca sa vada ca n-ai niciun interes ascuns si nu-i nici Teoria Conspiratiei, the show must go on :), eu apreciez ce faci si ma bucur ca exista oameni ca tine,weekend placut!

qteJane spunea...

Dintre ambalajele folosite, mie borcanele imi plac cel mai putin.

Anonim spunea...

Mie mi se pare trist ca suntem atat de obisnuiti ca oamenii nu fac gesturi frumoase decat cu un interes ascuns, incat ii banuim pe toti ca vor sa ne traga pe sfoara intr-un fel.
Asta spune multe si despre noi (folosesc pluralul pentru ca nu vreau sa para ca am un ton acuzator sau ca lipesc etichete)... poate ar trebui sa facem mai des ceva bun pentru cei din jur, fara sa ne gandim daca si cum vom fi rasplatiti. Satisfactia in sine imi pare suficienta.

hybrid_rainbow spunea...

yoooooooooooooy... this is really really... nu am cuvinte, mi se pare genial!!! ah, well...pot sa cer permisiunea de a face reclama acestui blog pe blogul meu?

semnat: curcubeul hibrid

trainspot spunea...

noi am primit borcan! HA! dar tre sa recunosc ca daca ar fi fost o idee de marketing, ar fi fost una de manual. pacat, deci! :)

Anonim spunea...

Nu imi plac femeile psihotice, agasante, care presupun tot timpul chestii legate de barbati si de oameni, in general. Tind sa devina foarte enervante si dincolo de licenta. Am ras citind presupunerea. Cam incalcita si contrazicandu-se pe alocuri dar fata a incercat. Si macar a vazut "Portocala mecanica". Cat despre "reflexul ma face sa platesc", uitandu-ma pe widget... "reflexul nu prea ma face sa platesc".

Anonim spunea...

Doamne, ce de oameni... si eu invat psihologia dar nu gandesc psihologic la absolut orice lucru/detaliu.. In fine, probabil nu i-o fi placut martipanul :)

andreea spunea...

Vin si eu si va spun povestea fursecului din punctul meu de vedere.
Vazut fursecul din prima saptamana, ceva tematoare am decis sa mai astept pana sa scriu si eu un email fursecului mecanic, intr-adevar si mie mi s-a parut ciudat acest "experiment" daca il pot numi asa, dar am preferat sa astept un feedback de la cei "fara frica" inainte sa testez si eu.
Raspunsul l-am primit de la Adelle, foarte entuziasmata a fost!
Am incercat si eu si nu am decat laude la adresa Fursecului si il recomand ffff calduros si altora!

Anonim spunea...

@raluca - zi cinstit, ai pus comment doar ca sa te lauzi :)) ?

Unknown spunea...

@anonim: Bineinteles, nu contenesc niciodata sa ma laud cu bunatatile pe care le primesc de la Fursec! Fac reclama la toata lumea si cred ca sunt si buna avocata! ;))