vineri, 8 august 2008

Fursecul si Antena 3

Duminica 10 august, la emisiunea "Saptamana de Stiri" prezentata de Alice Iacobescu si Vlad Petreanu pe Antena 3 (16:00 - 18:00) o sa se vorbeasca si despre Fursecul Mecanic. Emisiunea e in direct, o sa fiu unul din invitatii din studio.

14 comentarii:

Anonim spunea...

uuuuu :D ce interesant :P o sa te vedem :P

Carmen spunea...

bine de stiut ;)

Anonim spunea...

Felicitari pentru aparitie. In timp ce ma uit iti scriu acest comment. De abia astept sa te conving sa imit trimiti si mie unu.

Anonim spunea...

he he :)
fa-ti cofetarie aici si o sa castigi mai bine :)

eu nu vreau sa te conving, dar frate-meu ma bate la cap de cand a vazut emisiunea, ca vrea si el. :)

Anonim spunea...

Tocmai am terminat de vazut emisiunea. Mi-a placut foarte mult motivatia ta pentru a face fursecuri in Romania. Ma bucur ca pleci. Pentru ca stiu ca te potrivesti mult mai bine intr-o tara occidentala si banuiesc ca acolo o sa fii mult mai fericit decat aici, la cum te percep eu. Donatiile mele vor avea o cu totul alta motivatie incepand de azi, imi va face placere sa stiu ca donez pentru ca tu sa ajungi unde vrei.

Anonim spunea...

am vazut emisiunea, sunt o persoana care gandeste fix ca tine si fac prajituri din produse ecologice dar pe bani,pentru ca am nevoie.NU am bani suficienti sa emigrez dar lupt ca, copilul meu, in varsta de13 ani sa poata face acest lucru.iti doresc succes.

Unknown spunea...

Mi-a placut emisiunea, am nimerit din greseala in fata televizorului si a fost captivant. Nu stiam de existenta acestei initiative si m-a surprins in mod placut.
Felicitari si spor!

qteJane spunea...

@confruntadurerea "stiu ca te potrivesti mult mai bine intr-o tara occidentala si banuiesc ca acolo o sa fii mult mai fericit decat aici"

Tu crezi k in Romania nu pot trai fericiti oamenii ok? Chiar urasc trendul asta de denigrare a Ro, teoriile conform carora suntem cu totii fie tigani, fie cocalari. Mereu aud ca "la noi" lipseste cu desavarsire asa-numita civilizatie, but is that really so? Exista si locuri in care e mult-mult mai rau. Si intr-adevar, mereu e loc de mai bine.

Si, in afara de asta, insusi Fursecul a scris intr-un post k o parte frumoasa a proiectului sau e descoperirea a diversi oameni ok in B, cum nu credea k poate gasi. Si ii doresc ca prin acest proiect sa ajunga acolo unde-si doreste chiar aici, in Ro.

fursecul mecanic spunea...

@qtejane: Atentie, asta e un raspuns kilometric. Trebuie sa intervin, pentru ca are perfecta dreptate confruntadurerea: in orice alta tara - civilizata cu adevarat, nu pe hartie - as fi (si sper ca o sa si fiu) mai fericit. Am scris pe blog ca am cunoscut oameni senzationali si asa si este. Dar faptul ca i-am cunoscut nu schimba cu nimic hotararea mea de a pleca, hotarare despre care am vorbit in emisiunea de la Antena 3. Au fost ani de zile in care am sperat ca o sa se poata trai normal in Romania, dar am ajuns la concluzia ca nu se va putea niciodata. In Romania poti trai, nu fericit, dar cat de cat multumit, daca esti capabil si dornic sa inchizi ochii la tot ce se intampla in jurul tau. Eu nu mai sunt dispus sa fac asta, tocmai de asta am si anuntat in emisiune ca blogul are un termen-limita, respectiv momentul in care o sa am totul pregatit pentru plecare (o sa anunt din timp). Absolut toti prietenii mei straini m-au intrebat: "Bun, pleci, dar ai incercat tot ce se poate acolo?". Da, am incercat. Dar cateodata trebuie sa stii cand sa te opresti din a incerca. Asa ca imi iau "la revedere" in felul asta. Si, in paralel, vand tot ce am, "ard" tot ce ma leaga de tara asta... la noi oamenii ar rade daca ar auzi ca ne vindem bicicletele, de exemplu, asa cum au facut niste amici nemti pentru a consolida financiar inceputul unei afaceri... asadar, nu e o rusine sa vinzi tot ca sa poti sa-ti incepi o afacere in alta tara, intr-o tara in care sa-ti recapeti linistea si demnitatea. Tot acest experiment mi-a dat mult mai mult decat ma asteptam, nu financiar, ci emotional. Pentru ca am descoperit multi, foarte multi oameni in aceeasi situatie cu mine: cea de a-si dori evadarea de aici facand ceva inteligent, demn si frumos in paralel. Am cunoscut, cu ocazia Fursecului Mecanic, cei mai frumosi oameni din toata viata mea si asta ma ajuta sa plec mult mai stapan pe nationalitatea mea, pe tara mea... ceea ce nu se intampla inainte de acest experiment. Asa ca, dupa mine, castiga toata lumea. Astea sunt situatiile care imi plac.
Nu cer mult de la tara in care merg; vreau doar sa nu mai vad cocalari (nu suntem un popor doar de cocalari si tigani, cum intr-adevar spun multi; nu, dar suntem poporul cu cei mai multi cocalari la vedere si, in mod cert, cu cei mai bogati cocalari), vreau sa nu mai vad dispret pentru orice e normal intr-o tara civilizata (de la igiena personala pana la curatenia pe strada), vreau ca atunci cand o sa am copii sa nu creasca in poluare si injuraturi, sa nu fie scuipati cand merg cu bicicleta (si sa aiba pe unde merge cu bicicleta!), vreau sa nu mai am de-a face cu "las' ca merge si-asa", vreau sa pot sa traversez strada fara sa treaca un mitocan pe rosu si sa se uite dispretuitor, stiind ca oricum n-o sa pateasca niciodata nimic etc etc etc. Am multe de zis, dar sunt offtopic toate si deja am scris enorm, asa ca ma rezum la motivele atat. Si ca sa inchei, iti spun parerea mea a propos de ce ai scris tu despre civilizatie: la noi adevarata civilizatie lipseste in mod cert, cel putin dincoace de Carpati. In Ardeal si in Banat e altceva, e complet alta lume. Daca mi-ar fi propus cineva sa ma mut acolo, as fi fost tentat sa o fac, fara sa mai plec din tara (dar n-a fost cazul, evident). Insa tot ce tine de Bucuresti si imprejurimi concureaza fara probleme la cea mai nasoala varianta de trai din Europa civilizata. Am fost prin toata Europa si pot spune cu mana pe inima ca nicaieri nu e mai rau.

Anonim spunea...

@qtejane: Poate ca oamenii "ok" pot trai rezonabil in Romania. Oamenii deosebiti nu. Regret ca tu poti crede ca mahnirea mea legata de Romania se incadreaza intr-un trend. Si mahnirea mea nu vizeaza doar "tiganii si cocalarii". La noi lipseste civilizatia, da. Nu voi intra intr-o discutie pe tema asta aici. Dar civilizatia lipseste si nici macar nu o intrevad conturandu-se. Sigur ca exista si locuri in care este mult mai rau dar nu cred ca este constructiv sa ne ghidam viata prin comparatie cu locuri in care este mult mai rau. Ci, evident, prin comparatie cu locuri in care este mult mai bine. Am convingerea ca orice om care a trait perioade lungi in tari civilizate nu poate trai cu adevarat impacat aici fara sa se lupte zi de zi sa ajunga inapoi in acele tari. Nu, nu cred in ceea ce a devenit deja un cliseu si anume faptul ca trebuie sa facem in asa fel incat sa construim civilizatia altor tari si aici. Am incercat si este imposibil, devine atat de frustrant si inutil incat cred ca e timpul sa renunt(am). Cei care sunt multumiti, asa cum imi dau seama ca esti tu, sunt fericiti si gata. Mi-as dori sa fiu asa dar nu sunt.

Inca un detaliu: cum poti sa folosesti cu atat de multa usurinta termenul "urasc"?

@Fursecul Mecanic: mi-a facut o mare bucurie sa-ti descopar convingerile, ca intotdeauna. Mi-a facut o mare bucurie sa aflu ca nimeni si nimic nu iti poate schimba decizia. A trai "caldut" nu este o optiune iar faptul ca tu vrei sa te desprinzi ca apoi sa-ti incepi o viata asa cum o doresti mi se pare admirabil, la fel ca si gestul prin care ai hotarat sa-ti iei "La revedere" de la noi.

Carmen spunea...

Rau imi pare,iti inteleg insa hotararea, pe de alta parte inseamna ca nu vom mai gusta fursecurile tale si vom umbla in cautarea fursecului ideal mult si bine, offff!! dar ma bucur ca te-am cunoscut:) ,invitatia aia n-are termen de valabilitate sa stii, oricand esti bine venit :)

fursecul mecanic spunea...

@carmen: Stai putin, ca inca n-am plecat! Ne mai vedem noi pana vine momentul.

fursecul mecanic spunea...

@confruntadurerea: Corect, corect, corect. N-am trait niciodata "caldut" si sunt dispus sa risc orice pentru a nu trai niciodata asa. Am citit acum si post-ul tau nou, te rog sa-mi permiti sa-ti fac aici reclama, pentru ca e foarte bine scris: http://confruntadurerea.wordpress.com/2008/08/14/nu-nu-se-poate-trai-aici/

qteJane spunea...

@f.m.: apreciez raspusul kilometric si-mi pare rau k-i asa
@confruntadurerea & @f.m.: deci ma pot considera super norocoasa k sunt fericita aici - poate aspiratiile mele si-au gasit mai bine locul.
(si ma opresc din scris k nu-i blogul meu :) )