sâmbătă, 9 august 2008

Fursecurile tematice, motivatiile si abonamentele

Pentru ca nu am detaliat destul de clar schimbarile aparute odata cu Fursecul 8, iata un post separat pe tema asta. In primul rand, am hotarat ca de acum incolo sa am o tema saptamanala pentru fiecare fursec in parte. De cele mai multe ori, temele vor fi legate de fursecul respectiv (asa cum a fost cazul retetei lui William Shatner). Ce inseamna asta pentru doritorii de fursecuri? In primul rand, nu mai exista abonati in sensul de pana acum, cand abonatii au scris la inceput o motivatie care mi-a placut, si-au exprimat dorinta de a fi abonati si asta a fost tot. Pentru ca motivatiile lor m-au convins, le-am confirmat ca au devenit abonati. Sau pentru ca adaugasera widget-ul la ei pe blog. Cei care intrau pentru prima oara pe blog sau care nu scrisesera motivatii destul de convingatoare trebuiau sa se manifeste intr-un fel sau altul la fiecare editie de fursec pe care voiau sa o primeasca, urmand ca eu sa ii accept sau nu, de la caz la caz, de la saptamana la saptamana.
De acum incolo, abonatii si cei nou veniti sau nehotarati sunt toti egali. Toata lumea care isi doreste fursecul saptamanii va trebui sa intre pe comentarii si sa confirme/demonstreze ca este in tema. Credeti-ma, se simte daca cineva nu stie despre ce e vorba si incearca sa ne pacaleasca pe toti ceilalti ca ar sti. De altfel, saptamana asta toata lumea a dat dovada de un mare bun simt si nimeni n-a incercat sa dea o impresie falsa, pentru asta va si multumesc tuturor si sper ca lucrurile vor continua in nota asta placuta.

12 comentarii:

Anonim spunea...

eu recunosc k nu sunt ''foarte in tema'' pt ca sunt noua :) dar sper sa ma clarific cat mai bine pe parcursul saptamani :)oricum ma bucur ca macar ma consideri egala cu restul persoanelor care deja sunt 'veterani' ai sitului :)

qteJane spunea...

haha! si ziceai k nu-i asa usor sa ramai in urma: un weekend am lipsit si deja 3 posturi noi + commenturile aferente.
busted!

andreea spunea...

salutare!
uite revin si eu cu un comentariu la acest post de lamurire.
nu stiu altii ce gandesc dar o sa iti spun cum vad eu schimbarea asta; intr-adevar poate pt tine e in bine, ai mai multe commenturi, primesti asa mai mult feed-back de la fanii tai, insa cu cei care nu au timp si nici chef sa se uite prea mult la filme ce faci?
uite eu prefer sa citesc o carte decat sa vad un film sau o ecranizare, nici unul dintre cei doi actori selectati de tine nu imi suna deloc cunoscuti
imi placeau la nebunie fursecurile tale, de-abia asteptam ca in fiecare vineri sa ma indulcesc putin, dar acum, eu raman cu cartile mele, voi cu filmele voastre
mi se parea super faina ideea aceea sa publici motivatiile noastre, dar vad ca de la motivatii s-a ajuns la: hai sa vedem cine il cunoaste pe acest actor!
daca ti se pare ca exagerez, atunci o sa ma retrag politicos
dar nu inainte de a iti multumi inca o data pentru fursecurile super extra mega delicioase!

citi71 spunea...

Interesanta si atractiva ideea acestui blog. Pe vremuri, inainte de '90, dulciurile aveau un gust deosebit. Preferatele mele erau fursecurile si preambalatele (erau un fel de fursecuri mari ambalate fiecare in parte). Din pacate, acum incerc sa imi amintesc din aromele de atunci... Sunt adept al dulciurilor pregatite acasa din ingrediente cat de cat naturale (in masura in care le mai gasesti). Imaginatia imi permite sa "creez" retete de torturi destul de reusite. Mai sunt profilat si pe checuri. Chiar ma gandeam la ziua de nastere a sotiei (care va fi pe 22 august)... oare sa fac tort de mere, diplomat... sau de ciocolata...?! Din nou tort?! Dar totusi... daca ii fac o surpriza... si ii "servesc" o tenta de "fursec mecanic" ...wow ce tare va fi... o dau gata! Cred ca nenea "Fursecul Mecanic" este tare in gastronomia dulciurilor... mai ales in aprecierea calitatii si gustului. Sincer, nu trebuie studii superioare pentru asa ceva... ci har. Oare am atins punctul sensibil pentru o portie de fursec tematic... sau mai trebuie sa-mi mai dau imaginatia de-a turtucala si sa mai pastragalesc cateva randuri persuasive. As incerca sa gatesc fursecuri... dar parca as vrea sa evit fata uimita (de parca l-a luat cineva cu forta de pe WC) al celui care le incearca... asa ca as prefera sa las loc specialistului in fursecuri (daca voi fi eu norocosul). Ca sa ies din domeniul dulce al snoavelor si sa revin la fursecuri... ii doresc mesterului in fursecuri tot ce este bun si sanatos!

citi71 spunea...

Apropo de fursecuri... am o reteta pentru fursecul zugravului.

citi71 spunea...

Din paleta fursecuri tematice, la meniul fursecul zugravului... mmmm...mmm ma gandeam la fursecuri izolate la interior cu polistiren extrudat in glazura de ceresit cu aroma de spaclu.

citi71 spunea...

Ma gandeam mai inainte la fursecuri pufoase - blatul cu aroma de rom de Jamaica si la interior - crema de (unt cu) ciocolata si o tenta de lamaie

confruntadurerea spunea...

@Andreea: nu vad de ce filmele ar exclude cartile. Dupa mintea mea, un om cu o cultura contemporana solida e bine sa isi faca timp si pentru filme, mai ales pentru cele independente, asa cum sunt mare parte din cele in care a jucat Daniel Craig. Fursecul Mecanic nu a ales o zona derizorie, mediocra a cinematografiei asa ca nu imi pare deloc la polul opus fata de carti. Poate ca intr-o alta saptamana intrebarea se va referi la o carte, nu ma indoiesc de faptul ca este foarte stapan pe aceasta zona, data fiind stapanirea perfecta a limbii romane si nu numai. Asa ca nu cred ca trebuie sa te superi. De data asta nu ai putut raspunde, data viitoare poate vei putea raspunde iar altii nu.

Si daca tot iti plac ecranizarile, incearca sa vezi "Enduring Love" cu Daniel Craig.

De ce tonul de aici a inceput sa devina usor agresiv? Ma indispune asta.

Anonim spunea...

@Andreea: scuza-ma, am vazut ca nu iti plac, de fapt, ecranizarile. Atunci nu te uita la "Enduring Love".

andreea spunea...

@confruntadurerea:
imi pare sincer rau ca te-am indispus, te asigur ca nu asta era intentia mea; in plus, eu nu eram agresiva ci pur si simplu nemultumita, ca am ramas asa de putini ce citesc si ce refuza sa se uite la filme mediocre, si acum trebuie sa stiu despre actori ca sa pot sa ma delectez cu fursecurile extraordinare?e chiar aiurea!!!

ai spus sa ma uit la filme independente, intrebarea mea este, care filme mai sunt bune? si chiar vb serios, da-mi cateva recomandari ceva, poate m-am inselat eu nu zic nu

ca tot ziceai de ecranizari, prefer sa citesc cartea decat sa vad filmul, mi se pare ca in filme se pierde esentialul unei carti

iti multumesc de raspuns, dar cred ca raspunsul trebuia sa vina de la altcineva

fursecul mecanic spunea...

@andreea: Atat de frumos si complet ti-a raspuns confruntadurerea, incat nu mi-a mai ramas nimic de zis.

confruntadurerea spunea...

@Andreea: sunt atat de multe filme independente senzationale, mai ales cele europene. Uite, as spune sa incepi cu orice film regizat de cineva care face parte din miscarea daneza de film Dogme 95. E pacat sa pierzi latura asta a culturii contemporane, repet.