duminică, 18 ianuarie 2009

Fursecul 30 - Croissant aux amandes

Recunosc: un croissant cu migdale, reteta franceza, e departe de ideea unui fursec, dar e foarte aproape de ideea unui dulce perfect, asa ca nu puteam sa plec fara sa va fi oferit ocazia de a manca asa ceva (mai ales ca in Bucuresti nu mai exista nici un loc in care sa se gaseasca de cumparat). Reteta originala a aparut din nevoia brutarilor francezi de a refolosi croissantele nevandute (de altfel, produsul final e chiar mai gustos atunci cand se folosesc croissante vechi de o zi in loc de cele proaspete). Se inmoaie tot croissantul intr-un sirop de zahar, se umple cu crema facuta din migdale, zahar si unt (in cazul retetei mele, eu pun si marzipan), se presara migdale deasupra si se baga la cuptor. Ce iese este greu de descris si inimaginabil de bun.
Fursecul 30, daca nu v-ati dat deja seama, are o tenta franceza. Primul indiciu este poza de mai jos; imaginea reprezinta centrul unui oras romanesc, municipiu resedinta de judet. Odata ce ati descoperit despre ce oras este vorba, trimiteti un mail (continutul nu conteaza) la orasuleste******@gmail.com (unde ****** este numele orasului cautat), apoi veti primi drept raspuns, tot pe mail, indiciul 2 (ocazie cu care veti afla si conexiunea cu Franta a orasului respectiv). Bafta si atentie: nu e ultimul Fursec - va exista si F31.
LATER EDIT: Termenul limita este maine seara, ora 21:00. Vor fi zece castigatori, alesi nu in functie de rapiditate, ci in functie de cat de inspirat vor face pozele.

29 de comentarii:

Fluture spunea...

Nu au nici macar la "Paul", in Baneasa?

fursecul mecanic spunea...

@Fluture: Nici nu vreau sa intru in subiectul "Paul", cel putin nu pe stomacul gol. Nici pe stomacul plin, de fapt.

Anonim spunea...

Gasit! astept hint nr. 2

Fluture spunea...

Aaa, nu le faceam reclama, mi-a zis sora-mea ca au niste preturi nesimtite, era o simpla intrebare.

Recunosc, cand am facut cunostinta cu "Paul" mi s-a parut bun si gustos. Dar dupa ce incepi sa frecventezi o boulangerie din asta mica, de sat, iti dai seama cat de industrial e "Paul".

fursecul mecanic spunea...

@fluture: Dimpotriva, sunt departe de a le face reclama. Tocmai de aia nu vreau sa intru in subiect. De aia, si pentru ca e si off-topic.

Anonim spunea...

Am trimis mail:d astept hint nr.2:D

Anonim spunea...

Si noi asteptam indiciul nr. 2.
Yeah! ;)

Anonim spunea...

Cine nu-i gata il iau cu lopata,
1, 2, 3, fuga dupa ei!

Jymmy spunea...

gata si noi :)

Anonim spunea...

Am trimis mail-ul. Astept raspunsul:)

Anonim spunea...

nu mai vine mailul? :(

D-ra Ralu spunea...

răbdare.

sweet IQ spunea...

si noi, si noi!!!

zărzărica spunea...

gata mesajul!!

zărzărica spunea...

daca primesc eroare inseamna ca n-am nimerit orasul?

fursecul mecanic spunea...

@zarzarica: Daca ai nimerit orasul, primesti un mail de raspuns in care este continut un .jpg cu urmatorul indiciu. Daca nu l-ai nimerit, se pot intampla multe: se intorc erori, le scrii altor oameni etc.

Anonim spunea...

Daca am trimis pozele, dar se dovedesc a nu fi foarte inspirate putem incerca si maine pe zi? Sau?

fursecul mecanic spunea...

@core: Pana maine seara la 21:00 se pot trimite oricate poze. Dar ale voastre mi s-au parut destul de inspirate, sincer sa fiu.

nzdrvn spunea...

prima oara cand am folosit gps-ul si masina pentru gasirea strazilor. si nu a mers in mod necesar mai repede :))
ce bine ca e pana maine seara...

Anonim spunea...

Noi abia cand ne-am intors am vazut ca era de inspiratie... :( indeed later edit.

Madeinbukarest spunea...

Am gasit si eu postarea ... in sfarsit. Dupa ce am asteptat-o toata dimineata, pe la ora 3 mi-am luat gandul de la ea ... Asa se face ca descopar abia acum primul indiciu :(.

Deci stau la coada pentru hint nr. 2 ;).

Anonim spunea...

iiii, sunt happy ca am prins si eu un inceput de joc pentru fursec :) si ca in ciuda faptului ca nu am fost in acel oras niciodata, mi-a fost simplu sa-mi dau seama ce oras e :)

Anonim spunea...

iiii, sunt happy ca am prins si eu un inceput de joc pentru fursec :) si ca in ciuda faptului ca nu am fost in acel oras niciodata, mi-a fost simplu sa-mi dau seama cum se numeste :)

fursecul mecanic spunea...

@all: Raspunsurile si, mai ales, pozele primite pana acum sunt extrem de distractive. O sa raspund tuturor printr-un post dupa incheiere, adica in noaptea urmatoare, pentru ca vreau sa astept sa vad ce mai soseste in cursul zilei si serii.

Anonim spunea...

Draga Dan,m-ai uimit din nou.Inca nu am primit raspuns pentru indiciul 2 dar am facut niste investigatii si cred ca stiu unde se afla.Cu fiecare cautare ma surprinzi prin conexiunile pe care le faci si cat de bine cunosti Bucurestiul.Cum ai facut conexiune intre...niste cuie(?!) si 3 orase inca ma depaseste.Sper ca nu am spus prea multe.

Nu stiu inca sigur ca acolo se afla indiciul,dar imi iau aparatul si merg sa vizitez strada pe care o banuiesc pana una alta,nu mai am rabdare.

Stef

Anonim spunea...

pe care mail trebuie trimise pozele? pe furseculmecanic@gmail.com e ok?

fursecul mecanic spunea...

@Stef: N-am primit mail de la tine la adresa in cauza, ceea ce inseamna ca n-ai aflat orasul corect. Cine stie pe unde umbli acum, cautand indicii... ;)

@alina: Da, pe adresa asta.

Anonim spunea...

Draga Dan,nu ai primit de la mine,ai primit de la un prieten.El a facut un tur al tarii si era mai in cunostinta de cauza decat mine...Mi-a dat mesaj ca a primit indiciul si am avut dreptate.

Stef

Mathurine spunea...

we-want-pho-tos-we-want-pho-tos