duminică, 12 octombrie 2008

Fursecul 17 - Saruturi de zane

Un blat fraged de biscuit peste care vin: caramel, ciocolata amaruie, nougat si alune, toate invelite intr-un nor de bezea. Va garantez ca asa ceva n-ati mai mancat niciodata. Reteta se cheama "Saruturi de zane", vine din Germania si ajunge la trei din oamenii care vor reusi sa dezlege misterul Fursecului 17. Am avut ocazia, onoarea si placerea sa ofer ieri din Fursecul 17, de proba, lui Jo si lui confruntadurerea; ambele mi-au confirmat ca saruturile zanelor sunt perfecte pentru a deveni Fursecul 17. Initial voiam sa fie un singur castigator, dar m-am gandit ca va fi prea trist pentru restul participantilor, astfel incat am schimbat jocul: locul intai va primi 40, locul doi 20, locul trei 10 fursecuri, in ordinea rezolvarii tuturor indiciilor imprastiate prin oras. Fiecare indiciu este plasat pe cate un stalp, nu pe banci, nu in cabine telefonice. Veti avea neaparat nevoie sa faceti o poza in final, ca si la Fursecul 16. Pozele care insotesc textul asta sunt facute in imediata apropiere a indiciilor, in noaptea trecuta, cand am lipit autocolantele. Poate va ajuta, poate -dimpotriva- va incurca. Concursul din saptamana asta este o combinatie de competitie on- si offline. Veti afla la ce ma refer atunci cand veti gasi primul indiciu, aflat pe strada care era in vechiul Bucuresti locul de asteptare pentru vitele care urmau sa fie duse la abator. (Nu, nu e in centrul istoric.) In final, o nota necesara: veti afla, la un moment dat, ca ultimul indiciu se afla pe un stalp intre doua strazi. Strazile in sine se numesc, insa, oficial "Aleea ..." si "Aleea ...", nu "Strada ...". Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Succes!
In incheiere, la categoria "ce am mai primit", as vrea sa postez o brosa-pisica, pe care am primit-o mai demult de la hybrid_rainbow si despre care am uitat sa scriu la momentul respectiv. Iar aseara, o surpriza placuta de la sus-numita Jo: o salata de fructe perfecta, cu mango, banane, pere, struguri si piersici. Multumesc frumos!
UPDATE ora 18:15 - Sunt deja doi castigatori care au ajuns la ultimul indiciu si au trimis pe mail dovada, mai e loc pentru un castigator.
UPDATE ora 19:35 - Gata, avem trei castigatori!

15 comentarii:

Anonim spunea...

Am gasit unul dintre indicii, ca sa castig fursecutele e nevoie si de celelate doua sau e suficient doar atat?

Anonim spunea...

l-am gasit

Elisa spunea...

Uaaaauuu... :-Q Saruturi de zane ... Arata foarte bine :-Q

fursecul mecanic spunea...

@curioasa: Nu e suficient doar atat.

@adi: Am primit pe mail dovada, felicitari!

@elisa: Arata bine, dar sa vezi cum sunt la gust!

Anonim spunea...

ne`ai plimbat mult de data asta, dar a meritat :D
si au fost geniale indiciile. am aflat de strazi de care nici nu banuiam ca exista in bucuresti

Anonim spunea...

inca mai am o sansa?wow.acum am intrat in Bucuresti.Stai ca vin:D

Mathurine spunea...

chiar foarte grele, de 2 ori am vrut sa ne lasam pagubasi :)
dar macar cand ne-am invartit inutil in jurul cozii (de vaca dusa la abator), am gasit niste lucruri numai bune pentru blogul meu...

Anonim spunea...

La naiba,cat m-am chinuit sa aflu de str. xenofon...tocmai ma indreptam acolo.Pofta buna castigatorilor:)

Stef

fursecul mecanic spunea...

@mathurine: A meritat, deci, plimbarea. (Pe langa castigarea fursecurilor, desigur...)

@stef: F18 va fi mai lejer, am scris si in post-ul nou.

Anonim spunea...

@Stef/anonim: Multumim!!! ;) Ei, gandeste-te ca noi am mers direct in Cotroceni, caci STIAM ca acolo sint niste trepte intre 2 case. Pff! Daca nu am cautat pe net de la inceput... am ajuns pe locul 3, dar tot e bine. Chestia cu google e un pic tricky, pen'ca trebuie sa iti dai seama cam ce sa cauti… Uite, noi am pierdut timp cu scarile. Initial, am intrat la un net, unde erau numai pusti cu cearcane pana la barbie care se jucau pe calculator, iar tipul de acolo, care se juca si el, ne-a spus ca nu are calculator liber. Asa ca am sunat-o pe vara lui Ch, cea cu Fursecul 15&Chocolat, si am rugat-o sa caute una alta, pana la urma i-am zis sa caute sintagma de pe flickr. Iar pentru al treilea indiciu am facut un pic de search (tot la telefon) cu un prieten, dar nu stiam exact ce trebuie cautat pe net (un liceu, un cartier de scriitori, o institutie care e pe starda/aleea x, dupa cine ne uitam creanha, slavici sau ) pana la urma ma ajuns punandu-i pe cei trei la search si cand am auzit de Pacala… I-am spus sa caute aleea Pacala pe harta. Si tot asa. A trebuit sa nimerim exact formula pentru google ca sa primim un raspuns.
Las'ca tu te-ai bucurat de minunatul Fursec 16.

Mathurine spunea...

xenofon a fost singura pe care am recunoscut-o din prima, ianinte sa pornesc, din poza de pe blog... mare noroc... numai ca nu stiam al catelea indiciu e, si tot am luat-o cu inceputul... adica fostul abator vacaresti, ca-n mintea mea legatura era evidenta, vaci, vacaresti...

@fursecul mecanic: a meritat, si ce-a mai meritat :)

Mathurine spunea...

cat despre scriitori, tare mi-era teama sa nu fie niste alei in cimitirul bellu, si nu aveam nici cea mai mica dorinta sa ma reintorc acolo

Anonim spunea...

@mathurine: Sa te reintorci? ;)) Simpatice pozele de pe blog.

Mathurine spunea...

hihi, da, dupa o prima vizita traumatizanta

Anonim spunea...

Saruturile de zane sint niste dulci! ;) Multumim pentru premiu. Am vrut sa fac o poza la jumatate de sarut, dar nu mi-a prea iesit. Sa le arat ce au pierdut celor care nu au vrut sa faca troc. (Glumesc, evident.) ;)) Deci asa: un cerc de biscuite pe care erau asezate urmatoarele semicercuri: de ciocolata, nougat si bezea. Aceste semicercuri invaluind bine si minunat o aluna de padure. Un fursec numai bun de gustat duminica seara dupa o plimbare cu bicicleta. ;)