luni, 27 octombrie 2008

Rezolvarea Fursecului 19

Raspunsul corect: Radioactivitate. Cei care au raspuns "Cernobil" au fost aproape, dar nu au fost atenti la intrebare, pentru ca am cerut numele unui fenomen fizic, nu al unei localitati. Insa, generos cum sunt, ii accept si pe ei drept castigatori. ;)
Toti cei care au raspuns corect vor fi contactati pe mail. Trupa la care ma refeream este Kraftwerk, melodia are aceeasi varsta cu mine si se cheama chiar asa, "Radioaktivität".

LATER EDIT 28.10.: La cat de inventiva a fost lumea care a participat la concursul pentru Fursecul 19, m-am gandit ca merita sa public aici si cateva din raspunsurile necastigatoare:
- gripa aviara, respectiv "Bird Flu", melodie a formatiei germane M.I.A.
- vant, mai exact "Wind of Change", Scorpions
- cutremur, melodia "Erdbeben" a trupei Fettes Brot
- inundatie, "Die Flut" - Heppner cu Joachim Witt
- ciclon, "Cyclone" de la Tangerine Dream
si, cu mare succes la public, musonul, acelasi ca in "Durch den Monsun" a celor de la Tokio Hotel.

19 comentarii:

Elisa spunea...

Funny :)
M-am gandit si eu la Cernobil, dar nu stiam nicio melodie cu numele asta, asa ca am respins din start ipoteza... Asta e, no cookie this week :)
Ceva spaniolesc nu ne intrebi? :)

O saptamana frumoasa!

Elisa

Anonim spunea...

I won, I won! :D

Carmen spunea...

nu m-am gandit ca te duci asa departe in timp :p, am ramas iar fara fursecuri :D

rheak spunea...

Deci M.I.A. nu sunt nemti dupa parerea mea. M.I.A e o artista englezoaica de origine indiana. E geniala. :D Dar n-are treaba cu Germania.

Eu habar n-aveam raspunsul dar ma gandisem la Nebel de la Rammstein. :D

fursecul mecanic spunea...

@rheakurokawa: Ai dreptate cu M.I.A., dar am vrut sa redau raspunsurile primite ca atare.

Anonim spunea...

Fursecule, daca consideram intrebarea pusa de tine, si celelalte raspunsuri citate pot fi considerate corecte, nu? Asta daca facem abstractie de "ajutorul" mentionat in paranteza, care e doar un ajutor...nu o conditie. Inteleg ca tu ai vizat un anume raspuns, dar asta nu inseamna ca celelalte raspunsuri nu indeplinesc conditiile mentionate in enuntul problemei.

E doar o constatare, nu o revendicare :); feel free sa ma contrazici daca ma insel.

Crina spunea...

eram sigura ca e ceva legat de radioactivitate dar eu intelesesem ca formatia poarta numele fenomenului si nu melodia./ am cautat pe google de mi-au sarit degetele de pe taste:)))
oricum sunt f amuzante "incercarile" de raspuns:))) la aia cu vantul eram pe jos de ras:D

fursecul mecanic spunea...

@aura: Pai mai Aura, nu prea. Si uite de ce:
M.I.A. nu e nemtoaica si nu e formatie.
Aia cu vantul e o metafora si nu cred ca a luat-o cineva in serios. Adica vant nu cred ca am avut numai noi si suedezii, in mod neasteptat.
De cutremure in Suedia n-am auzit pana acum.
Inundatiile sunt recente la noi, deci nu se incadreaza in "cu niste ani buni in urma".
Ciclonul, atunci cand s-a intamplat sa traverseze cate unul Romania, n-a luat-o niciodata spre tarile scandinave, ci spre rusi, daca imi aduc bine aminte.
Cat despre muson...
Te rog sa ma contrazici si tu daca ma insel.

Carmen spunea...

cred ca Aura a vrut sa se refere la faptul ca si celelalte raspunsuri reprezentau fenomene fizice si erau melodiile unor formatii germane,aici trebuie sa recunosti :D

confruntadurerea spunea...

Si la ce ar folosi sa recunoasca asta? Da, erau fenomene fizice. Da, erau formatii germane. Dar asta e frumusetea intrebarii: ca are multe fatete pe care trebuie sa le pui cap la cap, acceptand provocarea pana la capat nu doar pe jumatate. Cu satisfactia ca ai inteles si legat toate elementele intrebarii. Tocmai asta e hazul unor astfel de intrebari: daca ai omis un detaliu continut in ele, sunt sanse mari sa omiti raspunsul corect.

Carmen spunea...

@confruntadurerea nu stiam ca-l reprezinti pe Fursecul Mecanic, incercam sa fac o glumitza dar tu ai luat-o foarte in serios.

fursecul mecanic spunea...

@confruntadurerea: Iti multumesc pentru ce ai scris, avand in vedere ca in ultimele ore n-am fost la computer si n-am putut raspunde. As vrea sa mai completez cu o mica statistica relevanta: 2/3 din cei care mi-au trimis raspunsuri au gasit varianta corecta, asa ca e evident ca intrebarea a fost clara.

@carmen: Sincer sa fiu, nici eu n-am inteles gluma. Mai ales ca s-a mai intamplat aici ca lumea sa se impacienteze pe motive gresite, asta evident dupa ce nu gasisera raspunsul corect.
Si nu-i vad pe nici unii din castigatori plangandu-se.

confruntadurerea spunea...

@carmen: nici eu nu stiam ca tu o reprezinti pe Aura.

Fen spunea...

(accept infrangerea, nu-i bai, dar doar asa, de info)

Sunt cutremure in Suedia, aparent, desi according to wikipedia nu a fost niciunul care sa se lase cu morti(in ultimul secol, cel putin).

http://neic.usgs.gov/neis/last_event/world_sweden.html ultimul:D.

Anonim spunea...

Am facut remarca anterioara doar de dragul polemicii, nici vorba sa ma supar ca nu am castigat. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca aceasta "polemica" sa supere pe cineva. Ca sa nu mai spun ca este normal ca acela care ofera premiul sa stabileasca si regulile jocului; eu am intrat in joc si ma supun regulilor.

A fost doar o remarca! in nici un caz o revendicare, asa cum am mai zis. Chiar imi pare rau ca nu m-am facut corect inteleasa.

fursecul mecanic spunea...

@fen: Am invatat ceva nou cu ocazia asta, multumesc pentru informatie.

@aura: Eu cred ca te-ai facut inteleasa perfect, nimeni - inclusiv eu - nu a luat-o drept o revendicare. E chiar binevenit un dialog in detaliu, in caz ca sunt unii oameni care chiar aveau o revendicare pe limba, ca sa intelegem cu totii cum sta treaba cu concursul.

@all: Oricum, sansa urmatoare e la doi pasi: poimaine!

Carmen spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
fursecul mecanic spunea...

@carmen: Am sters ultimul comentariu, pentru ca suntem foarte-foarte departe de tema post-ului, sau offtopic cum se spune pe scurt. Asa ca va rog sa revenim cu totii la ce e legat de Fursecul 19, altfel nu mai accept comentarii.

Mathurine spunea...

ahhh, sper ca fursecul de halloween o sa fie ceva in genul iced pumpkin cookies... ca am vazut intamplator azi niste poze, si mi-a plouat in gura... si sper ca va trebui sa ne costumam daca vrem sa castigam :D