duminică, 14 decembrie 2008

Cine goneste prin noapte ca vantul

Felicitari celor zece castigatori, au fost deja anuntati pe mail de catre mine. Cred ca sunteti de acord ca asta a fost cea mai dificila cautare de indicii de pana acum, nu atat din cauza intinderii pe mai multe parti ale orasului (Dorobanti - Parcul Carol - Rahova), cat din cauza vremii care n-a fost deloc prietenoasa. Meritul vostru este cu atat mai mare, cu cat unii din voi au intalnit pe drum si elemente neprevazute: caini vagabonzi nu foarte bucurosi de oaspeti, oameni curiosi (ce e de vazut intr-o cabina telefonica?) si - elementul-surpriza absolut inexplicabil: obiectele care apareau si dispareau in locul in care se afla indiciul final (cabina telefonica de vis-a-vis de Piata de Flori din zona Uranus). Initial nu era nimic neobisnuit in cabina, apoi, cand am fost azi-noapte sa verific daca indiciul mai este la locul lui, am gasit o sacosa neagra, textila, agatata de receptorul telefonului. In sacosa, niste mancare (cred) si o sticla PET de 0.5 litri. Am mutat-o de pe receptor sus pe cutia telefonului, ca sa nu incurce la cautarea indiciilor. Am mai stat, m-am plimbat pe langa cabina, m-am uitat in jur - nici unul din vanzatorii de flori (care sunt non-stop acolo) nu parea sa revendice sacosa in cauza. Astazi primesc pozele de la voi si observ intr-una din ele ca sacosa nu mai era acolo, in schimb pe telefon era - tot negru - ceea ce unul din castigatori a descris drept "un soi de calculator de buzunar facut pilaf... intr-un fel de etui de piele (ecologica sau nu) tot neagra".In fine, clasez povestea la evenimente neelucidate si inchei citand din mail-urile participantilor, multumindu-va inca o data:
"Am plecat la drum pe la 1 noaptea, ca abia atunci terminasem toate tampeniile specifice zilei de sambata pe care le aveam de facut. Cu chiu cu vai mi-am corupt prietenul sa ma insoteasca in aceasta escapada nocturna si sa-mi faca poze. El n-a vrut sa apara in ele. Si-asa am pornit. Intai in parcul de la Piata Dorobanti unde a mers cel mai usor. Cu Ipod touch-ul dupa noi, am dibuit urgent urmatoarea strada. Acolo a fost mai nasol, strada fiind lunga, cu caini, ploaie, ger si tot tacamul. Din fericire mi-a sarit repede in ochi urmatorul indiciu. Abia atunci a inceput nenorocirea. Am cautat pe net orasul ala de frontiera pana mi-au iesit ochii. Se pare ca hartile de pe google maps nu sunt suficient de detaliate cand vine vorba de Romania si, desi Apatfalva aparea pe harta, orasul de peste granita, nu. Cu greu am gasit si strada urmatoare, pe care am inceput-o, bineinteles, din capatul gresit, dar am gasit relativ ok indiciul. Eh, si apoi cosmarul. Nefiind din zona, habar nu aveam ca exista o piata a florilor in piata George Cosbuc si cu atat mai putin ca se continua Calea Rahovei pe acolo. Asa ca am batut Calea Rahovei si florariile/cabinele ei telefonice metodic (sunt multe!), de la un capat la altul. Am inghetat si ne-am udat de tot si am plecat acasa cu disperare ca nu gaseam nimic, fir-ar sa fie :). Abia azi cand m-am trezit am cautat temeinic pe internet si am gasit informatiile necesare. Acolo, intr-adevar, strada e mica. Si era si cabina telefonica, si indiciul."

"Cautasem pe net si stiam ca parcul care a adapostit Lupoaica era cel de la Dorobanti, si intr-adevar am gasit repede primul indiciu. Ma inarmasem si cu internet mobil, asa ca am descoperit la fel de rapid locatia celui de-al doilea indiciu (Candiano-Popescu). Aici a fost insa mai greu: strada era foarte lunga si zig-zag-ul intre stalpi m-a ametit curand. La propunerea sotiei, am ales sa verific mai intai toti stalpii de pe partea dreapta, urmand sa ma intorc (eventual, daca mai era nevoie) pe partea stanga. Strategia a functionat, pentru ca aproape de capat am gasit! Strada era numele unei localitati de la granita cu Ungaria. OK, internet, google si search dupa Apatfalva si infratit. Gasesc Comlosu Mare, insa strada nu exista in Bucuresti! Mai sa fie - incerc inca o data si gasesc: Cenad. Strada e scurta de data asta, gasesc imediat indiciul. Hmmm, imi amintesc ca cineva de pe forum (Bianca) a mentionat ceva legat de Calea Rahovei, hai sa mergem! Ochii mari spre tonetele cu flori. Gasesc doua la intersectia Calea Rahovei cu ... o strada, langa Mega Image. Le verific, merg spre stalpii invecinati, nimic. Parca spunea indiciul ca e vorba de portiuni ale Caii Rahovei in care seamana cu o strada linistita, ingusta. Nu prea era cazul. OK, mergem inainte si ajungem la Piata Rahova, aici sunt mai multe tonete si cativa vanzatori rebegiti de frig. Dupa ce verific vreo alte 15 minute, vad ca adresa este Sos. Alexandriei. Inteleg imediat ca de fapt nu citisem indiciul cu atentie - sigur nu te-ai referit la ceva care nu era pe Calea Rahovei. Indiciul vorbea clar de Calea Rahovei, nu de altceva. Reiau drumul spre George Cosbuc si dintr-o data vad ca strada se ingusteaza si, ajuns la Piata de flori, realizez fara dubii ca sunt in preajma indiciului."

6 comentarii:

Anonim spunea...

absolut genial
o gramada de elemente care mai de care infricosatoare...zone dubioase, dar o cautare de genul asta nu strica din cand in cand.
asteptam 27

Bianca spunea...

M-am invartit in jurul florariilor de la Mega Image de-acolo de-am innebunit. Atunci am dat mesajul, rebegita, lipita de o cabina telefonica lipsita de indicii. Am ajuns si pe Alexandria, care parea mai ingusta, dar nu mai era Calea Rahovei. Ne-am intors, dar cand am vazut George Cosbuc am presupus ca e si strada cu acelasi nume. Prietenul meu incepuse sa spuna ca e totul un experiment social si vrei sa ne omori de frig :)). Acum sper sa-si schimbe parerea cand o gusta din fursecuri. Oricum, ne-am distrat pe cinste, injurand elementele mai mult sau mai putin naturale care ne-au tinut calea. BR!

Anonim spunea...

mai, mai. ce de cautatori de fursecuri bravi in cartierul meu :) intotdeauna ma amuza lumea care ajunge aci la piatza de flori si pe Uranus (unde am facut scoala generala :) si sunt uimiti si nitzel infricoshatzi..felicitari tuturor, daca stiam ca e asa aproape si nu ar fi fost asa frig, as fi iesit si eu..

Anonim spunea...

pe cand un nou fursec?

fursecul mecanic spunea...

@Andrei: Cel devreme sambata, cel tarziu duminica.

Anonim spunea...

ok. asteptam. chiar la fix. sper sa nu am repetitii in weekend. pe 22 am concert :) o sa fie si televizat
cand aflu mai multe iti dau mail.
deocamdata...asteptam cu sufletul la gura 28