luni, 29 decembrie 2008

F28 - Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles sunt fursecurile perfecte pentru perioada asta a anului: arata ca si cum ar fi fost date prin zapada si contin multa ciocolata, tocmai buna dupa frigul de afara. Pentru ca e ultimul Fursec pe anul 2008, n-am facut prea greu concursul. Nu e un concurs de viteza, nici nu sunt indicii in stilul de pana acum. De data asta, cam ca la F15, veti gasi de-a lungul mai multor strazi din orasul nostru logo-ul Fursecului Mecanic, insotit de cate o cifra. Suma cifrelor fotografiate va reprezenta cantitatea de Chocolate Crinkles pe care o veti primi. Nu fotografiati doar autocolantul in sine, ci si imprejurimile si detaliile care va inspira. Includeti-va si pe voi in unele din poze. Incercati sa incadrati fiecare logo+cifra in contextul in care a fost amplasat.
Incepeti cautand strada pe care s-a aflat o casa-muzeu disparuta intre timp. Pe vremuri, acolo veneau in fiecare an de 1 mai (ziua de nastere a colectionarului de arta, proprietar al casei) peste optzeci de persoane, printre care ministri, diplomati, artisti plastici, scriitori, actori, muzicieni, medici si profesori. Dupa aceea veti merge pe o strada din apropiere, unde inca avem norocul sa se afle un muzeu, nu doar amintirea lui. Cautati in continuare in zona logo-uri si incercati sa gasiti si fotografiati un geam tapetat cu carti. Chiar langa el este un logo pentru care, daca il gasiti si fotografiati, veti primi cantitatea de fursecuri trecuta pe el multiplicata cu cinci. In aceeasi zona veti intalni strada ce poarta numele unui poet si fabulist roman care a murit sarac in Bucuresti in pofida unei minti care s-a inscris in istoria literara a Romaniei; merita sa parcurgeti strada. Trecand de cealalta parte a bulevardului Lascar Catargiu, veti mai gasi indicii pe strada ce poarta numele pionierului aviatiei romane, academician, fizician, inventator. Iar apoi cautati strada ce poarta numele unui fost prim-ministru al Romaniei, istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, profesor si academician.
Indiciile, cu exceptia celui din dreptul gramezilor de carti aflate in spatele unui geam, au un punct comun in materie de amplasare. Odata ce gasiti similitudinile in privinta amplasarii nu va trebui sa priviti chiar fiecare colt de strada, ci va trebui sa cautati un element anume prezent pe toate strazile mentionate. Timp: pana maine seara la ora 21:00. Succes!

24 de comentarii:

Anonim spunea...

Am pregatit deja harta, imediat dupa serviciu o luam la picior. Sper sa numaram cat mai multe fursecuri!

Anonim spunea...

'twas fun and freezing :)

Anonim spunea...

deja??? :)

Anonim spunea...

deja ce?

Anonim spunea...

Darn...din astea voiam sa fac de Craciun...dar n-am mai apucat. O sa ma omori cu zile...deshidratata de la atata salivat. =)) Astept cursa pe blog!

nzdrvn spunea...

ieeei. acum nu imi mai ramane decat sa aranjez cumva cele 50 de poze pe care le-am facut :|

Anonim spunea...

gataaa, avem fursecurile in buzunar! ma rog, in camera foto. revenim maine cu pozele si povestea! brrrr ce ger e!

Anonim spunea...

cate ati gasit pana acum?

Anonim spunea...

@Andrei: deja, adica deja ati terminat :)

@Alina si Paul: cred ca ne-am intalnit, nu cumva erati pe jos si aveati un aparat foto clasic, cu obiectiv mare? bafta, oricum!

Madeinbukarest spunea...

super-plimbare, super-ger, super-vin fiert la crashma "din coltz", super-generoase indicii, super-coincidentze, super-multe poze (din care sper sa reusesc sa aleg vreo 10 - 15 ...).

abia astept super-fursecurile :).

Anonim spunea...

@jymmy: eram pe jos, dar noi avem un amarat de canon de voiaj, care ne-a lasat din cauza gerului. tot camera de la telefon, saraca... dar ne intoarcem maine sa repetam pozele pe lumina, ca ne e rusine cu ce am produs. nu ne-am intalnit cu nimeni, doar pe una din strazi un domn jandarm ne-a spus ca a fost pelerinaj toata dupa-amiaza, dupa fursecuri. nu cred ca avem voie sa spunem cate fursecuri am gasit, dar sunt nesperat de multe. cred ca o sa fie nevoie de ajutoare la copt!

hybrid_rainbow spunea...

Wow, ce faina zone, si la 2 pasi de mine. trebuia sa pui si pe occidentului. din nefericire imi rod unghiile de nervi ca nu pot participa. Si pt ca nu am avut ocazia sa-ti urez Sarbatori Fericite o fac acum. Un an nou cat mai bun!!!

fursecul mecanic spunea...

@hybrid_rainbow: Multumesc pentru urari. Si tie iti urez Sarbatori Fericite si tot ce-ti doresti pentru 2009!

nzdrvn spunea...

@jymmy: cred ca te-ai intalnit cu mine si cu filip, ieri, pe seara. asta daca erai cu o honda accord de cluj. noi eram cu un nikon :)

Anonim spunea...

@Maria: da, noi eram cu Accord-ul. Am vazut ca la un moment dat (la urmatorul "obiectiv") era sa ne intalnim din nou, insa din prudenta (sau delicatete) ne-ati lasat in fata :)

nzdrvn spunea...

@Jymmy: o intrebare pe care nu am indraznit sa vi-o punem aseara. Voi ati venit tocma din Cluj dupa fursecurile astea delicioase? Ca v-am vazut si cu harta...

Anonim spunea...

@Maria: desi cred ca efortul de a te deplasa de la Cluj e recompensat de aventura in sine si de delicioasele fursecuri, din pacate noi nu am putut demonstra un astfel de efort :)

Veneam de fapt de mult mai aproape :) Iar harta e un alt exemplu al faptului ca proiectul Fursecului Mecanic ne ajuta in fiecare saptamana sa descoperim strazi si colturi de Bucuresti, desi locuim aici de 22 ani si mai bine (in total) :)

Anonim spunea...

@Maria: am intrat pe blogul tau, daca tot ne-am intalnit ieri si am discutam un pic aici.

LA MULTI ANI! (e ziua Mariei, azi implineste 19 ani)

nzdrvn spunea...

@ Jymmy: haha :) multumesc frumos. ne mai vedem pe la urmatoarele fursecuri.

Anonim spunea...

chiar ma gandeam cum ar arata un hunt pe o luna intreaga din oras in oras :P

Anonim spunea...

@ andrei: si eu! ar fi bestial! dar mai la vara asa

confruntadurerea spunea...

Dragul meu, esti unul din putinele fenomene fara echivoc pe care le-am intalnit in ultimul meu an petrecut in Bucuresti. M-ai impresionat prin lipsa de compromis, prin perfectionism si prin detasarea rafinata de toata agitatia din jur. Nu am cunoscut un om care sa ofere cu atat de multa consecventa si cu atat de mult stil. Ma bucur sa fim vecini de Berlin in curand, sper ca Berlin-ul sa te onoreze asa cum meriti. Iti multumesc pentru toata prezenta ta puternica, occidentala, prezenta pe care ma bucur ca presa romaneasca a observat-o, prezenta pe care ma bucur ca atatia oameni destepti si frumosi au observat-o.

fursecul mecanic spunea...

@confruntadurerea: Ce placere, sa citesc comentariul tau. Mi-e aproape rusine de lucrurile frumoase pe care le-ai scris. O sa ma straduiesc dublu la Berlin inainte sa ne vedem, pentru ca asemenea complimente nu pot fi compensate cu un fursec oarecare. ;)
Sarbatori Fericite iti doresc si sa ne vedem acolo cu bine.

sweet IQ spunea...

Geniala goana dupa fursecuri. Am vazut/revazut case frumoase, am simtit frigul iernii pe obraji (ceea ce intr-o viata cu masina prin Bucuresti nu e foarte des), ne-am descurajat si apoi ne-am entuziasmat cand am inteles, am facut ceva fain cu cea mai buna prietena,am baut apoi o cafea delicioasa la Idelier langa Romana, fericite ca avem multute fursecuri, si asa mai departe. Multumim Fursecule, dincolo de fursecuri ne-ai facut cadou timp si bucurie! Dar si fursecurile abia le asteptam (ChCrinkle a devenit desktopul meu!)