duminică, 7 decembrie 2008

Fursecul 25 - Blondie

Este ruda cu brownie-ul pe care l-am avut deja drept Fursecul 15 (dar, spre deosebire de el, blondie-ul se bazeaza pe ciocolata alba, nu amaruie) si in acelasi timp un omagiu adus oamenilor care isi aniverseaza astazi ziua de nastere si care au facut sau vor face istorie. Este auriu, luminos si minunat, asa cum este cel mai important om din viata mea, sarbatorit astazi si caruia ii dedic Fursecul 25.
Concursul: Acum exact 147 de ani s-a nascut un domn ce urma sa devina un cunoscut general, seful misiunii militare franceze la Bucuresti in timpul primul razboi mondial. Pe strada ce ii poarta numele se afla primul indiciu pentru Fursecul 25. Multa bafta!

28 de comentarii:

Anonim spunea...

aaaa asta a fost asa de usor! am facut liceul pe acolo.

blondie for blondie! maine in cautare de indicii :)

Anonim spunea...

asa e, e prea usor! eu fac facultatea pe strada aia, dar in Iasi. :))

hybrid_rainbow spunea...

Mie mi s-a parut destul de greu de gasit indiciul 1, dar cred ca daca ar fi fost zi mi-ar fi fost mai usor! :P Next.... astept sa inceapa sa mearga RATB-ul.

Anonim spunea...

pe stalp?

Anonim spunea...

3 e greu

Anonim spunea...

pe indiciul 1 m-am suparat. Nu vrea de nici un fel

hybrid_rainbow spunea...

se gaseste, mai. eu l-am gasit noaptea, deci e posibil

Anonim spunea...

Degeaba. Nu vrea. 3 oameni am facut strada de 2 ori de la inceput la sfarsit. nu o mai fi acolo

hybrid_rainbow spunea...

este, eu am facut-o de 3 ori aseara. garantat este

Anonim spunea...

Pai n-o fi vorba de aseara, o fi vorba de azi atunci. Si eu am fost dupa-amiaza si n-am reusit sa gasesc nimic (am fost 2 si tot degeaba).

hybrid_rainbow spunea...

ufff, aproape ca-mi vine sa ma duc sa ma uit

fursecul mecanic spunea...

@hybrid_rainbow: Bravo.

@all: Primul indiciu nu e pe un stalp. E pe altceva. Poftim.

hybrid_rainbow spunea...

yup, still there. am verificat.

Anonim spunea...

pana cand putem sa facem?

fursecul mecanic spunea...

@Anonim: Pana marti seara.

nzdrvn spunea...

ah. am batut strada cu filip de doua ori, cap-coada. nu am gasit indiciul, dar am prins un accident de masini (destul de nasol) si un tip caruia i-a fost sparta masina (in celalalt capat). frustrant. mai merg maine o data.

fursecul mecanic spunea...

@maria: Nu-ti pierde speranta. Uneori, indiciile par atat de dificile incat simti nevoia sa ingenunchezi si sa privesti de-acolo spre cer. Sau poate nu neaparat spre cer, dar in sus.

Anonim spunea...

maine dimineata mai dau o tura

Madeinbukarest spunea...

Eu am incheiat vanatoarea. Sincer indiciile n-au fost greu de gasit. Asta daca ai ceva experienta intr-ale vanatorii de fursecuri.

Cine-a fost la Fursecul 15 - la vanatoare de Brownies Aviatoare - stie ce vreau sa spun. Daca cercetezi peste tot, din toate unghiurile si din toate pozitiile e imposibil sa nu gasesti :).

N-am stiut ca e termen pana marti ca altfel ma mai lalaiam si eu, macar cu pozele ... Am crezut ca e pana in ora 23 ca data trecuta ...

Acum asteptarea o sa ma omoare :).

Anonim spunea...

@madein: Chiar nu cred ca-i cazul sa dam cu tifla sau alte chestii de genul asta. Uite, eu am fost la Fursecul 15 (si la altele, dar nu e concurs aici cu cine si cand a mai castigat delicioasele fursecuri), dar de data asta n-am avut noroc sau destula rabdare, cine stie.
In aceste conditii, nu-mi ramane decat sa va urez pofta buna!

Anonim spunea...

Am studiat stilpii, cladirile (unele foarte interesante)inclusiv mutantul de linga catedrala si nimic. 0 indicii pentru noi. Cei drept frigul si noaptea ne-au cam impiedicat sa studiem ultimul capat al strazii. Nu stiu cum le gaseste Fursecul dar parca eram in zona crepusculara, cu camere de filmat pe stilpi in infrarosu, cu o poarta traditionala sculptata fara legatura cu restul care nu ducea nicaieri si mai ales cu monstrul de linga catedrala care parea din filmele sf. Totul accentuat de efectul intunericului.
Oricum plimbarea nocturna a fost interesanta chiar daca fursecurile blonde nu au fost asa usor de vinat.
Rely

Anonim spunea...

1 e frustrant. Caut de la 8 juma

nzdrvn spunea...

ieeei. am reusit sa le gasesc pe toate :D eram gata sa intru in depresie.

Anonim spunea...

pfuuu...maine dimineata mai dau o tura pe la 7.
@furseculmecanic:pot sa folosesc mailul fursecului sa te intreb ceva legat de un articol?

Madeinbukarest spunea...

@oompa - nu era vorba de dat cu tifla ci de un indiciu voalat. La fursecul 15 biletelele nu au fost lipite numai pe stalpi ... Si nu doar pan' la lungul nasului ... Dar presupun ca intr-adevar e nevoie de rabdare ca sa citesti printre randuri ...

fursecul mecanic spunea...

@andrei: Sigur ca da.

Anonim spunea...

Super idee! Azi-noapte am citit articolul din Esquire si azi am deschis Fursecul de cum am ajuns la birou. De cand voiam un treasure hunt... si, daca treasure=dulciuri, e de o mie de ori mai bine. Astept cu nerabdare Fursecul 26!

Spor la gatit!
Alina

Anonim spunea...

am aflat de la un coleg de fursec, geniala idee, incepand cu 26 ma apuc si eu...de abia astept