miercuri, 10 decembrie 2008

Fursecul 25 la final

Primul indiciu era sub un telefon public. Il puteti vedea in pozele de mai jos, ele fiind ale catorva din castigatori. Parti din mesajele lor:
"
Postul l-am citit aseara la ora 1. Si ce mi-am zis "berthelot e la 5 min, d c sa nu merg acum?". A fost o exp cu adevarat geniala, berthelot noaptea, case vechi si zgomote, lilieci, iar eu chioara, am gasit foarte greu autocolantul. Faza cea mai tare e ca m-am simtit exact ca in dosarele x, un serial care mi-a marcat copilaria, cautand indicii in intuneric, fiind atenta la orice zgomot din jur si incercand sa atrag cat mai putin atentia asupra mea. Indiciul 2 a fost floare la ureche dar indiciul 3 a fost horror. m-am invartit in statia de metrou 3 ore. Imagineaza-ti ce uimita am ramas cand am vazuit ca era fix sub nasul meu."

"Pai am pornit la drum pe la 12. Am profitat de trendul insorit pe care il capatase cerul la ora aceea si am pornit-o agale pe General Berthelot. Am luat-o de la Berzei in jos pe strada (sau in sus - nu pot sa-mi dau seama cum ar curge Dambovita pe Berthelot) inspre Catedrala Sf. Iosif. Deci ne-am plimbat ceva pana am ajuns la indiciu dar a fost dragut. Strada in sine e o optiune placuta de plimbare duminicala si iti ofera surprize la tot pasul - de la cladiri cu arhitectura incarcata istoric pana la curti pazite nu de caini ci de ... capritze ... Am fost foarte surprinsa dar placut impresionata sa descopar o capra - si inca una foarte jucausa - intr-o curte in centrul Bucurestiului. Motiv pentru care am pozat-o insistent si pentru mult timp :). [...]
In cele din urma, la cativa pasi de curtea cu capra, am gasit si telefonul purtator de indicii. Inarmata cu laptop si conexiune mobila - ca de-acum nu ne mai incumetam sa pornim la vanatoare fara instrumentarul adecvat - am gasit repede si urmatoarea destinatie. Nu la fel de spectaculoasa ca General Berthelot, dar linistita (fara caini, capre, cocosi si alte oratanii) si totusi ofertanta in ceea ce priveste elemente eligibile pentru tras in poza :). Surprize am avut insa si pe strada asta - anume am descoperit ca am o pana la roata din fata ... Asa ca indiferent de indiciile de pe biletel urmatoarea oprire a fost o vulcanizare. Acolo am intarziat ceva timp ... suficient cat sa descoperim pe internet detalii privind statia urmatoare in fuga dupa Blondie - la capat de linie, pe granita cu porumbul :)."

Felicitari celor care au rezolvat toate indiciile (telefon public pe str. General Berthelot - stalp pe str. Carol Knappe - balustrada de scari la statia de metrou IMGB 2). Castigatorii au fost contactati pe mail.

8 comentarii:

Anonim spunea...

a fost super. stiu deja lume care asteapta 26 ca sa plece si ei la primul cookie-hunt.
o sa visez Berthelot in fiecare noapte de acum incolo.a fost ceva supra-uman.
stam la panda pentru 26 :)
si la imgb nu imi dau seama cum merg metrourile iarna...:))

Anonim spunea...

@andrei: ai gasit pana la urma indiciul de pe berthelot? eu nu am mai putut ajunge dupa dimineata d luni...

Anonim spunea...

da...l-am gasit intr-un sfarsit. insa a doua zi. nu cand ne-am intalnit noi pe strada

Anonim spunea...

felicitari! aveai dreptate cu indiciul unu era ascuns sub ceva. abia astept 26

Anonim spunea...

dar si noi la imgb 2 cautam de nebuni la subtraversare...si pe indiciu spunea clar ca este in exterior :P
uitasem ce scrie pe indiciul 2

Anonim spunea...

hahaha inteleg ca a fost o 'vanatoare' mai grea. saptamana viitoare am mai mult timp liber asa ca am sa caut mai serios decat sapt asta. pofta buna :P

Anonim spunea...

a fost, intr-adevar, o vanatoare pe cinste.
si vaaai, adorabila capra de pe Berthelot :))
plus de asta, mereu mi-am dorit sa merg cu metroul pana la capat. acum am avut si un pretext :)
thank you.

nzdrvn spunea...

uai... azi am primit fursecul 25 si vroiam sa impartasesc experienta. am primit la fix vestea cea buna, ca in 10 minute urma sa primesc cutiuta cu prajituri. miroseau absolut bestial, dar nu m-am atins de ele pana cand n-am ajuns la blocul lui filip, impreuna cu care le-am savurat, pe buna dreptate.
cu ocazia asta am facut si o plimbare de noapte cu masina, care acum miroase tare bine :)
multam frumos pentru fursecuri.