sâmbătă, 13 decembrie 2008

Fursecul 26 - Ricciarelli

Fursecul de saptamana asta e unul din preferatele mele. Inchipuiti-va o portie concentrata de migdale proaspat macinate si albus, un romb ca de marzipan, dar copt. O reteta pe cat de simpla, pe atat de fascinanta. Le-o datoram italienilor, norii pufosi se numesc in original Ricciarelli. Avem si putina Italie ascunsa printre indiciile pentru F26, chiar de la inceput: cursa pentru Fursec incepe in parculetul bucurestean in care, pana acum 11 ani, a fost expusa copia statuii Lupa Capitolina, cunoscuta mai degraba sub denumirea generoasa de "Lupoaica", statuie donata Bucurestiului de catre orasul Roma. In parcul in care trebuie sa va duceti, Lupoaica a stat intre 1965 si 1997. Mergeti acolo si, in lipsa Lupoaicei (care acum locuieste in Piata Romana), cautati indiciul care porneste cursa pentru Fursecul 26.
Saptamana asta e vorba nu doar despre creativitate, ci si despre rapiditate, pentru ca vor castiga primii zece care imi trimit poza/pozele de la final. Asa ca nu va mai retin, va mai spun doar ca va invit sa faceti poze si pe parcurs daca vedeti ceva interesant (asa cum unii din voi au si facut cu ocazia altor Fursecuri) si, ca sa nu fie dezavantajati cei fara laptop la ei, de data asta accept, de dragul vitezei, nu doar e-mail-uri la furseculmecanic@gmail.com, ci si MMS-uri trimise la 0745 117 000.
Imbracati-va gros, luati-va cam 4-5 bilete de RATB si succes!

14 comentarii:

Anonim spunea...

auleo cum arataaaa... trebuie sa merg si eu la o vanatoare :D

Madeinbukarest spunea...

of, arata cam bine ...

afara ploua de rupe si e un frig ... mi-e frig numai sa ma uit pe geam ... dar si in casa uitandu-ma la fursecurile astea mi se cam face de iesit afara ... :)

Zaha-not suga',nor zaha(r) spunea...

Fursecule,am impresia ca ma rasfeti de data asta si ai amplasat primul indiciu foarte aproape de mine.

Nu de mult,acum mai putin de o luna mi-a povestit un prieten de familie mai in varsta ca atunci cand era el copil "Lupoaica" era plasata in parcul din apropiere.Am verificat acum pe net si uite acus ma incalt si merg sa verific si la fata locului.

Chia ma gandeam cu regret pe la 9 ca o sa-mi fie greu sa infrunt gheata care pica din cer si frigul prin locuri necunoscute mie inca ale Bucurestiului de dragul aventurii si fursecurilor.Zona e sigura,e luminata asa ca nici macar ploaia nu ma mai opreste sa caut.Daca am gresit,o iau de la capat maine dimineata,dar sunt destul de sigura ca nu am cum sa ma insel.
Iti multumesc,ma simt oarecum favorizata:D

Stef

Zaha-not suga',nor zaha(r) spunea...

L-am gasiiiit:D

confruntadurerea spunea...

La unul din indicii am gasit o punga neagra agatata chiar peste indiciu si m-am gandit ca face parte din program. M-am uitat in interiorul ei si nu cred ca facea. Dar a fost perfecta in context. Afara era un frig cumplit, batea vantul in ultimul hal si punga aia era neagra si infricosatoare. Doar indiciul era familiar in toata complicatia intunecata si infrigurata.

Bianca spunea...

Sunt pe cl rahovei si nu gasesc indiciul 4. Am cautat toate cabinele telefonice pe aici. Help???

fursecul mecanic spunea...

@bianca: Citeste atent indiciul pe care il ai, in el e continut tot ce-ti trebuie pentru a gasi urmatorul indiciu. In plus, te rog sa nu mai dai detalii (Calea Rahovei) pe blog, la fel cum nici nu poti cere detalii sau ajutor.

@confruntadurerea: Am fost si eu in noaptea asta sa vad cum mai arata indiciile - imi era teama ca le plouase prea tare (dar nu, sunt lizibile in continuare) - si am vazut sacosa neagra si sinistra, atarnand amenintator in zona indiciului. Ca sa nu incomodeze, am mutat-o putin mai sus de indiciu. Habar n-am ce era cu ea, parea sa contina o sticla de Cola de 0.5 si ceva mancare. N-a revendincat-o nimeni cat am mai stat pe-acolo, dar pe de alta parte nici nu stiu cum ar putea uita cineva o sacosa cu mancare, agatata atat de bine intr-un loc fix. Hm.

Bianca spunea...

Scuze, mi-am dat si eu cam tarziu seama ca m-am scapat cu indiciul ala. Doar ca era foarte, foarte, frig si foarte foarte ploaie. Am cautat azi noapte 4 ore (se observa dealtfel ora la care am dat mesajul) si ne-audat pana la...ma rog, indispensabili :)). Poate ma mai duc azi si imi vine vreo idee geniala...sper sa nu mai ploua in halul asta :((

Bianca spunea...

Ah, PS., daca vrei poti sterge commentul "revelator", ca eu nu ma descurc sa o fac, e incapatanat bloggerul :(

Anonim spunea...

A fost mai usor decat ne asteptam. Singurele probleme: vremea si drumul.

Bianca spunea...

Gata, am reusit! Sper sa nu fi ratat primii 10 ca mi-au inghetat toate cele in calatoriile prin Bucuresti din weekendul asta!

Anonim spunea...

cati au terminat pana acum?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
fursecul mecanic spunea...

@yourvintagewardrobe: Adresa mea de mail e chiar in post-ul la care ai scris comentariul. L-am sters, pentru ca nu isi are locul aici.