joi, 12 martie 2009

Saptamana 3: IAmCookie, blog-urile germane si prima cautare

N-am rabdare sa astept pana maine dimineata, fiindca maine (adica azi, deja) e ziua primei cautari de fursecuri la Berlin. Teoretic ar fi trebuit sa astept pana dimineata, pentru ca atunci urmeaza sa mearga catre 2000 de berlinezi newsletter-ul unuia din cele mai respectate blog-uri ale orasului: berlin.unlike.net. O echipa mica de oameni relaxati, aproape ascunsi in podul unei case vechi, lucreaza la Unlike, un ghid pentru generatia mobila. Ei sunt alaturi de mine la prima cautare de fursecuri nu doar cu newsletter-ul, ci si in alte rubrici ale blog-ului lor, unde vor povesti despre IAmCookie. Pentru ca asemenea gesturi nu pot ramane fara rasplata, una din etapele primului fursec berlinez va contine nu doar autocolantele mele, ci si pe ale celor de la Unlike, pe care cautatorii de indicii vor trebui sa le gaseasca pentru a putea trece la urmatorul indiciu. Berlinezii au mai fost "avertizati" la inceputul saptamanii si pe alt blog foarte citit: iberlin.de, bilingv (germana/engleza), unde unul din autori - care avusese deja ocazia de a gusta din fursecul-beta - a publicat un post si a popularizat si pe twitter proiectul (Adi si Andrada, vedeti bine cat de departe a ajuns fotografia facuta de voi saruturilor de zane!).Nu stiu cine are emotii mai mari: eu sau ei. Pe ale mele le simt deja de cateva zile, sunt mult mai mari decat cele de pe 10 iunie 2008, cand am anuntat primul Fursec la Bucuresti. Pe atunci nu conta foarte mult daca proiectul ar fi avut succes sau nu, pentru ca totul era facut aproape in joaca. Era un hobby de-al meu transpus in lumea online. Acum, dupa ce Fursecul Mecanic a devenit, datorita voua, un proiect cu o incarcatura emotionala deloc neglijabila, incarcatura se transmite noului proiect. Berlinezii vor avea mult de muncit ca sa egaleze entuziasmul si dedicarea cu care erau cautate indiciile acasa la Bucuresti: pe vant, pe ploaie, pe ninsoare, dar si pe arsita, voi erati la lupta in cautarea indiciilor. Aici lumea ar putea fi mai comoda sau mai suspicioasa vis-a-vis de veridicitatea proiectului. Sau dimpotriva? Vom vedea, veti fi primii dupa mine care vor afla.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Succes berlinezilor cautatori, succes fursecului berlinez si ideii tale generoase. In pic invidiosi si foarte pofticiosi,
Alina si Paul

Anonim spunea...

Nu se poate sa nu iti iasa ecuatia. Berlinezii o sa intre si ei in cautari, poate mai greu, sau nu, dar indiferent, ideea e aceeasi. Portia de aventura e medicament.
Succes!

Madeinbukarest spunea...

astept cu putina invidie si multa curiozitate sa aflu despre reactia berlinezilor

salutari din bucurestiul ramas putin mai sumbru de cand ai plecat...

pe cand o editie speciala de primavara-vara? :)

fursecul mecanic spunea...

@Madeinbukarest: Editia speciala nu stiu inca exact cand o sa fie. Estimez ceva in luna mai. Va anunt eu din timp, nici o grija... ;)

brash spunea...

Aseara am vazut ca o sa fie concert Kraftwerk la Bucuresti si mi-a zburat gandul la tine.
Abia astept povestea despre prima cautare.

Antoaneta spunea...

Succes! Umple-i de calorii si de idei!